NASLOVNICA / Novosti / Radionica pletenja šibe

Radionica pletenja šibe

Autor: Sanja Flajs - Vidaković

03. travnja 2014.

Dana 24.3.2014. u prostorijama Područne škole za djecu s teškoćama u razvoju u Đurđevacu održana je radionica pletenja šibe.

S ovim već pomalo zaboravljenim zanatom upoznala nas  je  gđa Marija Plantek iz Đurđevca. Učenici su imali prilike upoznati načine kako se šiba sadi, pripremu za pletenje šibe te koji sve dekorativni i funkcionalni predmeti pletenjem šibe mogu nastati.

Gđa Marija  je učenicima demonstrirala početno pletenje, osnovu na koju su učenici dalje pleli šibe.

Osim poznatih predmeta: košara i košarica od šibe, stolica i stolova, voditeljica je istaknula svoju suradnju sa umjetnikom koji je osmislio umjetničke instalacije pletenjem šibe. Time je pokazala da šiba ima višeznačnu vrijednost i primjenu kako  u svakodnevnom životu tako i kao sredstvo oblikovanja, prostorno plastičnog modeliranja.

Ova radionica jedna je u nizu projekata kojima želimo učenike upoznati s tradicionalnim zanatima ovoga kraja, usvojiti osnovne načine pletenja šibe, i oblikovati jednostavne oblike i predmete od šibe.

Ostale obavijesti

01. srpnja 2022.

Uspjeh učenika na kraju nastavne godine

Na kraju nastavne godine uspjeh učenika naše škole je slijedeći: Ukupan broj učenika na kraju nastavne godine: 656 Redovni program: […]

01. srpnja 2022.

Maturalno putovanje 8. a razreda

Od 15. 6. do 19. 6. 2022. učenici 8. A razreda u pratnji svojeg razrednika Milana Kosa i učitelja Zorana […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content