NASLOVNICA / Novosti / Radionica pletenja šibe

Radionica pletenja šibe

Autor:

03. travnja 2014.

Dana 24.3.2014. u prostorijama Područne škole za djecu s teškoćama u razvoju u Đurđevacu održana je radionica pletenja šibe.

S ovim već pomalo zaboravljenim zanatom upoznala nas  je  gđa Marija Plantek iz Đurđevca. Učenici su imali prilike upoznati načine kako se šiba sadi, pripremu za pletenje šibe te koji sve dekorativni i funkcionalni predmeti pletenjem šibe mogu nastati.

Gđa Marija  je učenicima demonstrirala početno pletenje, osnovu na koju su učenici dalje pleli šibe.

Osim poznatih predmeta: košara i košarica od šibe, stolica i stolova, voditeljica je istaknula svoju suradnju sa umjetnikom koji je osmislio umjetničke instalacije pletenjem šibe. Time je pokazala da šiba ima višeznačnu vrijednost i primjenu kako  u svakodnevnom životu tako i kao sredstvo oblikovanja, prostorno plastičnog modeliranja.

Ova radionica jedna je u nizu projekata kojima želimo učenike upoznati s tradicionalnim zanatima ovoga kraja, usvojiti osnovne načine pletenja šibe, i oblikovati jednostavne oblike i predmete od šibe.

Ostale obavijesti

21. lipnja 2021.

Uspjeh učenika na kraju nastavne godine

Objavljujemo zbirne podatke o uspjehu učenika na kraju nastavne godine, a potpune podatke objavit ćemo nakon dopunskog rada 30.lipnja 2021.

21. lipnja 2021.

Aktivnosti u Područnoj školi Sirova Katalena tijekom posljednjeg tjedna nastave

Učenici Područne škole Sirova Katalena proveli su posljednji tjedan nastave u igri na otvorenom i ponavljanju nastavnih sadržaja kroz zabavne […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content