NASLOVNICA / Novosti / Radionica pletenja šibe

Radionica pletenja šibe

Autor:

03. travnja 2014.

Dana 24.3.2014. u prostorijama Područne škole za djecu s teškoćama u razvoju u Đurđevacu održana je radionica pletenja šibe.

S ovim već pomalo zaboravljenim zanatom upoznala nas  je  gđa Marija Plantek iz Đurđevca. Učenici su imali prilike upoznati načine kako se šiba sadi, pripremu za pletenje šibe te koji sve dekorativni i funkcionalni predmeti pletenjem šibe mogu nastati.

Gđa Marija  je učenicima demonstrirala početno pletenje, osnovu na koju su učenici dalje pleli šibe.

Osim poznatih predmeta: košara i košarica od šibe, stolica i stolova, voditeljica je istaknula svoju suradnju sa umjetnikom koji je osmislio umjetničke instalacije pletenjem šibe. Time je pokazala da šiba ima višeznačnu vrijednost i primjenu kako  u svakodnevnom životu tako i kao sredstvo oblikovanja, prostorno plastičnog modeliranja.

Ova radionica jedna je u nizu projekata kojima želimo učenike upoznati s tradicionalnim zanatima ovoga kraja, usvojiti osnovne načine pletenja šibe, i oblikovati jednostavne oblike i predmete od šibe.

Ostale obavijesti

29. siječnja 2022.

Školsko natjecanje iz geografije

Danas je u našoj školi održano školsko natjecanje iz geografije. Natjecalo se 14 učenika petih, sedmih i osmih razreda pod […]

28. siječnja 2022.

Obavijest o nastavku rada

Poštovani roditelji i učenici, S obzirom na nešto povoljniju epidemiološku situaciju u našoj Školi u odnosu na prošli tjedan, obavještavamo […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content