NASLOVNICA / Novosti / Radionica MAFIN u OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac

Radionica MAFIN u OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac

Autor:

18. ožujka 2019.

U petak, 15. ožujka 2019. godine održana je radionica Male akademije financija (MAFIN) kojoj su prisustvovali učenici 5. d, 6. d i 8. c razreda.

Večernji list, u suradnji s Udrugom društva za upravljanje mirovinskim fondovima, Ekonomskim fakultetom i Ministarstvom obrazovanja, pokrenuo je Malu akademiju financija. Na navedenom natječaju prošli su timovi: Picoki (5. d i 6. d razred s učiteljicom Davorkom Hrženjak) i Mali fizičari (8. c razred s učiteljicom Natašom Mikuš).

U prvom su krugu timovi napisali esej na temu štednje. Drugi krug podrazumijeva održavanje radionice. Voditeljice radionica bile su doc. dr. sc. Dajana Barbić i doc. dr. sc. Andrea Lučić s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Učenicima su ispričale o povijesti novca, definirale Bitcoin te objasnile razliku između debitnih i kreditnih kartica. Podučile su učenike što je financijski cilj i  kako ga postaviti, što je štednja i proračun te kako upravljati proračunom. Napomenule su da potrošači imaju svoja prava i odgovornosti te dale savjete kako pametno kupovati. Učenici su sa zanimanjem pratili predavanja i rado se uključivali u raspravu.

Na kraju radionice počastile su učenike s mafin kolačima i voćem.

Učenici su puno naučili, a usvojeno znanje kreativno će pokazati u obliku stripa, fotografije, videofilma ili pjesme. Svoj uradak poslat će komisiji koja će proglasiti najbolje.

Ostale obavijesti

20. svibnja 2022.

Završeno državno Natjecanje iz astronomije u našoj školi

Prigodnim kratkim programom, dodjelom zahvalnica svim sudionicima ovogodišnjeg državnog Natjecanja iz astronomije i proglašenjem najuspješnijih mladih astronoma u Hrvatskoj u […]

20. svibnja 2022.

Videosnimka otvorenja državnog Natjecanja iz astronomije

Na dolje navedenoj poveznici možete pogledati videosnimku otvorenja državnog Natjecanja iz astronomije u OŠ Đurđevac https://youtu.be/KmGbSK4YDRo Ovim putem čestitamo svim […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content