NASLOVNICA / Novosti / Rad na ostvarivanju preventivnih programa

Rad na ostvarivanju preventivnih programa

Autor: Nikola Vuković

17. veljače 2017.

Ovaj tjedan za roditelje učenika petog i šestog razreda organizirani su zajednički roditeljski sastanci s temom prevencije.

Za roditelje učenika petog razreda u uvodnom dijelu pedagog Nikola Vuković prezentirao je rezultate akcijskog istraživanja Internet i mladi. Akcijsko istraživanje pedagog je proveo s učenicima petog razreda ( 78 učenika je popunilo anketni list) i sa četiri razrednika petog razreda. Prevencija od elektronskog nasilja važan je dio rada s učenicima. Nakon uvodnog predavanja i prikaza rezultata akcijskog istraživanja predavanje i razgovor s roditeljima održao je gospodin Dražen Magdić iz PU KC-KŽ. Naglasak je bio na korištenju društvenih mreža, Interneta i problema mladih u komunikaciji putem društvenih mreža. Gospodin Magdić dao je niz savjeta roditeljima i ponudio pomoć u rješavanju eventualnih problema.

Za roditelje učenika šestog razreda predavanje i prezentaciju rada održao je gospodin Mato Radotović iz PU KC-KŽ. Naglasak je bio na provedbu akcije "Mir i dobro" te na sigurnost djece i odraslih od eksplozivnih sredstava, oružja i pirotehnike. Isto tako roditelji su pozvani na suradnju s policijom, a u svezi predaje eventualnog oružja kojeg posjeduju. Prevencija i razgovor s učenicima i roditeljima najjače je sredstvo za sigurno okružje. Nakon toga pedagog je prezentirao rezultate akcijskog istraživanja: Zdravlje je najveće bogatstvo. Roditelji su vidjeli objedinjene odgovore svoje djece, njihova znanja, stavove, mišljenja i poruke u svezi prevencije bolesti ovisnosti ( pušenje, alkohol, ovisnost o internetu i društvenim mrežama).

Preventivni programi u našoj školi ostvaruju se uz pomoć stalnih suradnika, a to je školska liječnica, djelatnici PU KC-KŽ i PP Đurđevac.

Ostale obavijesti

14. rujna 2021.

Odjeli za djecu s teškoćama u razvoju obilježili Hrvatski olimpijski dan

U petak, 13. rujna 2021., pred utvrdom Stari grad okupili su se učenici osnovne i srednje škole te vrtićevci u […]

14. rujna 2021.

Posjet ravnateljice Gradskog društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije Marine Perice Odjelima za djecu s teškoćama u razvoju

Uoči Svjetskog dana prve pomoći Odjele za djecu s teškoćama u razvoju posjetila je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content