NASLOVNICA / Novosti / Prvo mjesto na Festivalu engleskoga jezika English All Around u Zagrebu!

Prvo mjesto na Festivalu engleskoga jezika English All Around u Zagrebu!

Autor: Arijana Lenardić

01. travnja 2019.

U nedjelju, 31. ožujka 2019., učenice Ema Lovrak, 8.a i Laura Zvonar, 8.a sudjelovale su na Festivalu engleskoga jezika English All Around u Zagrebu i osvojile prvo mjesto izvedbom vlastite pjesme Fear of the Future!

Privatna umjetnička gimnazija u Zagrebu osmislila je festival engleskoga jezika English All Around – Celebrating passion for English koji se održava od 2017. godine. Svi učenici osnovnih i srednjih škola mogu sudjelovati u bilo kojem od ponuđenih izazova: Film, Glazba, Priča, Drama, Govorenje, Izlaganje i Sricanje, a tema Festivala mijenja se svake godine. Ovogodišnja tema bila je „Budućnost“ kroz koju su učenici, iz 52 osnovne i srednje škole iz cijele Hrvatske, trebali prikazati svoje viđenje svijeta u budućnosti.

Učenice Ema Lovrak, 8.a i Laura Zvonar, 8.a sudjelovale su u Glazbenom izazovu (Music Challenge) u kojem su pokazale svoj glazbeni talent, kreativnost i poznavanje engleskoga jezika te zasluženo osvojile prvo mjesto u kategoriji osnovnih škola! Učenice su pred sucima izvele svoju pjesmu Fear of the Future za koju su same napisale glazbu i tekst te izradile video spot. 

Suci na Festivalu stručnjaci su u svojim područjima rada, a mnogi od njih i izvorni govornici engleskoga jezika, što je neprocjenjiva vrijednost ovog Festivala. Suci u Glazbenom izazovu, Marina Jurković (jedna od voditeljica Akademskog zbora Filozofskog fakulteta u Zagrebu, koordinatorica Zagrebačkog Glazbenog podija Centra za kulturu Trešnjevka), Kahlil Epps (profesor engleskoga jezika i književnosti, asistent na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu),  Lovro Krsnik (kazališni redatelj, profesor scenske umjetnosti i medijske kulture) i Zoran Šćekić (jazz gitarist, skladatelj, aranžer), pohvalili su učenice za njihov rad i trud te dodatno osnažili njihovo samopouzdanje pri aktivnoj uporabi engleskoga jezika.

Na svečanosti zatvaranja koja se održala u Kinu Tuškanac, prikazan je video spot pobjedničke pjesme, a Ema i Laura nagrađene su prigodnim poklonima sponzora Festivala – Veleposlanstva Australije i Veleposlanstva SAD-a.

    SKRAĆENI PRIKAZ SPOTA: https://youtu.be/VllAIvh7_M4

Sudjelujući na ovom Festivalu učenice su primijenile znanje iz različitih nastavnih predmeta, izrazile svoje mišljenje te pokazale svoju kreativnost kroz glazbenu i likovnu umjetnost pritom razvijajući vještine engleskoga jezika.

Zahvaljujemo roditeljima i ravnatelju Danijelu Domišljanoviću na podršci, a Emi i Lauri želimo puno uspjeha u daljnjim izazovima!

Ponosne mentorice Kristina Benko Markovica, učiteljica glazbene kulture i Arijana Lenardić, učiteljica engleskoga jezika

Ostale obavijesti

28. studenoga 2023.

“Ruksak pun kulture” u našoj školi – predstava Medo Bedo

Područne škole Budrovac, Čepelovac, Mičetinac, Sirova Katalena i ona za djecu s teškoćama u razvoju su u prošloj godini bile […]

27. studenoga 2023.

Helena Pintar i Franka Martinčić predstavljale našu školu na regionalnom natjecanju Sudoku prvenstva

Dana 25. studenoga 2023., učenice Helena Pintar i Franka Martinčić sudjelovale su na regionalnom natjecanju Sudoku prvenstva za osnovne i […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content