NASLOVNICA / Produženi boravak / Prvašići kao kreativci, graditelji i izumitelji

Prvašići kao kreativci, graditelji i izumitelji

Autor: Monika Rupčić

12. studenoga 2021.

Prvašići su u listopadu s učiteljicom Marinom nastavili ostvarivati svoje kreativne ideje na određene zadatke. Učenici su se u svoje slobodno vrijeme igrali „Simon says“„ Dan i noć“, „Jenge“ i „Crne kraljice“. Jedan dan su odlučili otići u obližnji park škole gdje su se poigrali lišćem te napravili nekoliko veselih fotografija.

Obilježili su Dan kravate crtajući kravatu, bojajući je flomasterima i izrezivanjem te je nastao šareni spektar kravata. Za Svjetski dan jabuka učenici su jabuku izrađivali od komadića kolaža. Učenici su informirani kakve sve postoje sorte jabuka, pa su tako za svoju jabuku birali između tri boje: crvene, zelene i žute. Međunarodni dan međusobnog pomaganja obilježili su tako da su učenici pričali o svojoj obitelji, prijateljima i dragim osobama s kojima provode dane te kako si međusobno pomažu pa su učenici crtali svog najboljeg prijatelja. Za Svjetski dan štednje učenicima je skrenuta pažnja na činjenicu da se novci trebaju štedjeti kako bi si mogli kupiti nešto što volimo ili kupiti nekome koga volimo. Učenici su bojicama crtali svoje „Kasice prasice“, a oni koji kod kuće nemaju kasicu, crtali su onakve kakvu žele imati.

Prvašići su se upoznali sa običajem „Halloween“ i odakle dolazi običaj te zašto ga obilježavaju ljudi u drugim državama. Učenici su bojali s pastelama bundeve na papiru, rezali ih i lijepili na crni kolaž. Jednu pravu bundevu učenici su čistili, vadili koštice sa žlicom, te smo usput razgovarali: Kakve sve bundeve postoje (kakve boje, veličine i sl).

Prisjetili smo se i svojih mrtvih, pa smo povodom blagdana Svi svetih nacrtali jednu svijeću za svoje drage koji više nisu s nama. Za dušni dan smo rješavali nastavni listić u korelaciji s vjeronaukom.

Svjetski dan izumitelja obilježili su razgovarajući s učiteljicom o izumiteljima te je svatko od učenika od papira izradio svoj robot.

Za kraj smo igrali tombolu sa temom geometrijskih likova. Učiteljica je izvlačila papiriće sa geometrijskim likovima u boji, a učenici su križali na svom papiriću. Četvero učenika je na kraju pobijedilo, ali svi su dobili nagradu jer su bili dobri.

Ostale obavijesti

24. lipnja 2022.

Zaplovimo u ljeto

Učenicima produženog boravka, mjesec svibanj i lipanj, bili su ispunjeni raznim aktivnostima. U svibnju su učenici obilježili Majčin dan tako […]

20. lipnja 2022.

Proljeće s 3. i 4. razredima

Proljeće u produženom boravku 3. i 4. razreda proteklo je u znaku raznih projekata i aktivnosti uz koje su se […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content