NASLOVNICA / Novosti / Proslava Dana kruha i zahvale za plodove zemlje u Budrovcu

Proslava Dana kruha i zahvale za plodove zemlje u Budrovcu

Autor: Maja Šalamon Nemet

16. listopada 2023.

„Tvoja djeca Bože moj, mole svaki dan,
daj nam kruha, radosti, daj nam miran san!“


Učenici Područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena, njihove učiteljice Olga Lazar, Monika Rupčić, Veronika Seleš i Martina Krajcar Baltić, te vjeroučiteljica Marina Barberic, roditelji učenika i svi mještani župe Budrovac obilježili su Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje tijekom misnog slavlja u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Budrovcu 15. listopada 2023.
Tijekom misnog slavlja, koje je predvodio župnik Ivica Gladoić, spomenuti učenici su pjevali i recitirali o kruhu, dok su učenici od drugog do osmog razreda osnovne škole prinosili darove zemlje i zahvaljivali se na njima, što je pripremila vjeroučiteljica Marina Barberic. Sve pjesme pjevao je dječji crkveni zbor, a pripremile su ih Gabriela i Anamarija Barberic.
Cijela proslava bila je vrlo svečana; djeca, učiteljice i roditelji u narodnim nošnjama, kruh i mnoštvo plodova zemlje ispred oltarskog stola koji su aranžirale Marina i Gabriela Barberic i Anđelka Peroković Lovrak te osjećaj zahvalnosti i Božjeg blagoslova. Hvala svim roditeljima učenika što su svoju djecu doveli u crkvu i ostalim župljanima na pomoći i suradnji u realizaciji proslave blagdana. Veliko hvala gospodinu Kreši Kovačev na fotografijama.


Pripremila učiteljica Olga Lazar

Ostale obavijesti

28. studenoga 2023.

“Ruksak pun kulture” u našoj školi – predstava Medo Bedo

Područne škole Budrovac, Čepelovac, Mičetinac, Sirova Katalena i ona za djecu s teškoćama u razvoju su u prošloj godini bile […]

27. studenoga 2023.

Helena Pintar i Franka Martinčić predstavljale našu školu na regionalnom natjecanju Sudoku prvenstva

Dana 25. studenoga 2023., učenice Helena Pintar i Franka Martinčić sudjelovale su na regionalnom natjecanju Sudoku prvenstva za osnovne i […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content