NASLOVNICA / Novosti / Proslava Dana kruha i zahvale za plodove zemlje u Budrovcu

Proslava Dana kruha i zahvale za plodove zemlje u Budrovcu

Autor: Maja Šalamon Nemet

16. listopada 2023.

„Tvoja djeca Bože moj, mole svaki dan,
daj nam kruha, radosti, daj nam miran san!“


Učenici Područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena, njihove učiteljice Olga Lazar, Monika Rupčić, Veronika Seleš i Martina Krajcar Baltić, te vjeroučiteljica Marina Barberic, roditelji učenika i svi mještani župe Budrovac obilježili su Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje tijekom misnog slavlja u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Budrovcu 15. listopada 2023.
Tijekom misnog slavlja, koje je predvodio župnik Ivica Gladoić, spomenuti učenici su pjevali i recitirali o kruhu, dok su učenici od drugog do osmog razreda osnovne škole prinosili darove zemlje i zahvaljivali se na njima, što je pripremila vjeroučiteljica Marina Barberic. Sve pjesme pjevao je dječji crkveni zbor, a pripremile su ih Gabriela i Anamarija Barberic.
Cijela proslava bila je vrlo svečana; djeca, učiteljice i roditelji u narodnim nošnjama, kruh i mnoštvo plodova zemlje ispred oltarskog stola koji su aranžirale Marina i Gabriela Barberic i Anđelka Peroković Lovrak te osjećaj zahvalnosti i Božjeg blagoslova. Hvala svim roditeljima učenika što su svoju djecu doveli u crkvu i ostalim župljanima na pomoći i suradnji u realizaciji proslave blagdana. Veliko hvala gospodinu Kreši Kovačev na fotografijama.


Pripremila učiteljica Olga Lazar

Ostale obavijesti

15. travnja 2024.

Kviz znanja povodom Noći knjige

Povodom ovogodišnje Noći knjige organiziramo školski kviz znanja! Tom prigodom organizirana je i prigodna prodaja otpisanih knjiga po simboličnim cijenama. […]

12. travnja 2024.

Natječaj “Podravina u stihovima”

Objavljujemo 11. Natječaj “Podravina u stihovima” za mlade pjesnike u kojem sudjeluju učenici viših razreda. Svi učenici pišu pjesme na […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas

Saznajte više informacija o isplatama

iTransparentnost

Skip to content