NASLOVNICA / Događanja i obavijesti - knjižnica / Proslava 100. godišnjice školske zgrade u Budrovcu

Proslava 100. godišnjice školske zgrade u Budrovcu

Autor:

17. svibnja 2013.

U Područnoj školi Budrovac je 11. svibnja 2013. vrlo svečano, ali i veselo, održana proslava povodom 100 godina školske zgrade i 186 godina kontinuiranog školstva u Budrovcu.

Uz glazbu Puhačkog orkestra DVD-a Đurđevac, učiteljica Područne škole Budrovac, Olga Lazar i njezini učenici, s radošću su dočekali svoje brojne goste i uzvanike te ih uputili u učionicu škole gdje je bila priređena izložba fotografija iz prošlosti škole te prikaz povijesti školstva u Budrovcu do današnjih dana. S velikim interesom, uz prisjećanja na prošle dane, pokušavajući se prisjetiti svojih učitelja ili školskih prijatelja sa starih fotografija, posjetioci su razgledali izložbu te se upoznali i s aktivnostima učenika i učiteljice današnje područne škole. Prigodni program učenika Područne škole Budrovac, koji je pripremila njihova učiteljica, održan je u školskom dvorištu. Ni kiša i loše vrijeme nisu omeli male učenike da svojom radošću, pjesmom i veselim osmijehom čestitaju svojoj školici njezin stoti rođendan te izmame posjetiocima pokoju suzu. Među uzvanicima su bili zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije, gospodin Ivan Pal, gradonačelnik grada Đurđevca, gospodin Slavko Gračan te njegova zamjenica, gospođa Marijana Markešić, ravnatelj škole, gospodin Marijan Vinković, brojne kolegice i kolege učitelji s kojima škola u Budrovcu surađuje ili koji su u njoj radili. Pozivu su se odazvali i učitelji u mirovini koji su nekada radili u školi: Katica Mramor, Dorotea Kovač, Ivan Periša i Ivan Filjar kao i bivši ravnatelj u mirovini Antun Krupski. Okupili su se i predstavnici svih mjesnih udruga s kojima škola u Budrovcu redovito surađuje: Mjesni odbor, Udruga žena, Caritas župe Budrovac, DVD, Lovačka udruga Jelen, Đurđevac, brojni prijatelji škole koji su pomogli organizaciji proslave, roditelji učenika te mještani Budrovca. Učiteljica Olga Lazar govorila je o povijesti školstva u Budrovcu dok je o značaju škole za mjesto govorila dosadašnja predsjednica MO Budrovac, gospođa Marija Markuš. Ravnatelj škole, gospodin Vinković , kao domaćin, pozdravio je nazočne te čestitao na velikoj obljetnici značajnoj za ovo mjesto, dok se bivši učitelj, gospodin Ivan Periša prisjetio svog službovanja u Budrovcu davne 1956. godine. Udruga žena Budrovac predstavila se pjesmom i plesom „Budrovačko ravno polje“, a gradonačelnik grada Đurđevca pohvalio je aktivnost škole i mjesta i njihovu suradnju. Na kraju se nazočnima obratio gospodin Ivan Pal i istaknuo velik značaj postojanja područnih škola za mala mjesta te radost što je Županija obnovila pročelje i krovište ove stogodišnje ljepotice.

Riječi pohvale i podrške govornika u svakom slučaju bit će velik poticaj učenicima i učiteljici ove male područne škole, njihovim roditeljima i svim mještanima sela da i dalje složno i marljivo rade za uspješan razvoj svog mjesta. Od srca veliko hvala svima koji su pomogli u organizaciji ove, za Budrovac,  značajne proslave.

Ostale obavijesti

10. studenoga 2022.

Europska godina mladih u školskoj knjižnici

Ova godina proglašena je Europskom godinom mladih i povodom toga u školskoj se knjižnici odvijaju različiti programi i aktivnosti za […]

08. studenoga 2022.

“Knjiga vs. mobitel” u Gradskoj knjižnici Đurđevac

Naše učenice Petra Čeko i Paola Šestak iz 7.e razreda, polaznice izvannastavne aktivnosti “Medijska pismenost” (ranije debatni klub) zajedno su […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content