NASLOVNICA / Događanja i obavijesti - knjižnica / Proslava 100. godišnjice školske zgrade u Budrovcu

Proslava 100. godišnjice školske zgrade u Budrovcu

Autor:

17. svibnja 2013.

U Područnoj školi Budrovac je 11. svibnja 2013. vrlo svečano, ali i veselo, održana proslava povodom 100 godina školske zgrade i 186 godina kontinuiranog školstva u Budrovcu.

Uz glazbu Puhačkog orkestra DVD-a Đurđevac, učiteljica Područne škole Budrovac, Olga Lazar i njezini učenici, s radošću su dočekali svoje brojne goste i uzvanike te ih uputili u učionicu škole gdje je bila priređena izložba fotografija iz prošlosti škole te prikaz povijesti školstva u Budrovcu do današnjih dana. S velikim interesom, uz prisjećanja na prošle dane, pokušavajući se prisjetiti svojih učitelja ili školskih prijatelja sa starih fotografija, posjetioci su razgledali izložbu te se upoznali i s aktivnostima učenika i učiteljice današnje područne škole. Prigodni program učenika Područne škole Budrovac, koji je pripremila njihova učiteljica, održan je u školskom dvorištu. Ni kiša i loše vrijeme nisu omeli male učenike da svojom radošću, pjesmom i veselim osmijehom čestitaju svojoj školici njezin stoti rođendan te izmame posjetiocima pokoju suzu. Među uzvanicima su bili zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije, gospodin Ivan Pal, gradonačelnik grada Đurđevca, gospodin Slavko Gračan te njegova zamjenica, gospođa Marijana Markešić, ravnatelj škole, gospodin Marijan Vinković, brojne kolegice i kolege učitelji s kojima škola u Budrovcu surađuje ili koji su u njoj radili. Pozivu su se odazvali i učitelji u mirovini koji su nekada radili u školi: Katica Mramor, Dorotea Kovač, Ivan Periša i Ivan Filjar kao i bivši ravnatelj u mirovini Antun Krupski. Okupili su se i predstavnici svih mjesnih udruga s kojima škola u Budrovcu redovito surađuje: Mjesni odbor, Udruga žena, Caritas župe Budrovac, DVD, Lovačka udruga Jelen, Đurđevac, brojni prijatelji škole koji su pomogli organizaciji proslave, roditelji učenika te mještani Budrovca. Učiteljica Olga Lazar govorila je o povijesti školstva u Budrovcu dok je o značaju škole za mjesto govorila dosadašnja predsjednica MO Budrovac, gospođa Marija Markuš. Ravnatelj škole, gospodin Vinković , kao domaćin, pozdravio je nazočne te čestitao na velikoj obljetnici značajnoj za ovo mjesto, dok se bivši učitelj, gospodin Ivan Periša prisjetio svog službovanja u Budrovcu davne 1956. godine. Udruga žena Budrovac predstavila se pjesmom i plesom „Budrovačko ravno polje“, a gradonačelnik grada Đurđevca pohvalio je aktivnost škole i mjesta i njihovu suradnju. Na kraju se nazočnima obratio gospodin Ivan Pal i istaknuo velik značaj postojanja područnih škola za mala mjesta te radost što je Županija obnovila pročelje i krovište ove stogodišnje ljepotice.

Riječi pohvale i podrške govornika u svakom slučaju bit će velik poticaj učenicima i učiteljici ove male područne škole, njihovim roditeljima i svim mještanima sela da i dalje složno i marljivo rade za uspješan razvoj svog mjesta. Od srca veliko hvala svima koji su pomogli u organizaciji ove, za Budrovac,  značajne proslave.

Ostale obavijesti

23. lipnja 2022.

Završni ples osmaša OŠ Đurđevac

Učenici osmih razreda posljednji nastavni dan otplesali su ispred škole ples grizlica. Pripremila ih je učiteljica glazbene kulture Kristina Benko […]

09. lipnja 2022.

Rezultati natjecanja u krasnoslovu “Podravina u stihovima”

Danas je održana javna priredba naše škole povodom njegovanja zavičajnog pjesništva u Domu kulture Đurđevac. U finalnom natjecanju u pisanju […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content