NASLOVNICA / Novosti / Prometno-edukativna akcija "Sigurno i vješto u prometu"

Prometno-edukativna akcija “Sigurno i vješto u prometu”

Autor:

02. rujna 2011.

Hrvatski autoklub zajedno s udruženim autoklubovima organizira tradicionalnu prometno-edukativnu akciju „Sigurno i vješto u prometu“.

U provedbu cjelokupnih aktivnosti uključeni su Ministarstvo unutarnjih poslova, Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa, Agencija za odgoj i obrazovanje i Grad Zagreb.

Akcija je vezana uz početak nove školske godine i namijenjena je djeci u dobi od 5 do 8 godina, njihovim roditeljima, kao i cjelokupnoj hrvatskoj javnosti. Rečenom akcijom želi se senzibilizirati i upozoriti javnost, a osobito vozače, na povećani oprez u prometu, jer se svake godine početkom rujna, kada počinje nova školska godina u prometu pojavljuje veći broj djece koja kreću u školu. Veliki broj tih „novih sudionika u prometu“ po prvi se puta pojavljuju kao samostalni sudionici prometnih zbivanja, koja su za njih novost i predstavljaju potencijalnu opasnost.

Prometno-edukativna akcija „Sigurno i vješto u prometu“ organizira se u svim većim gradovima u Republici Hrvatskoj neposredno prije početka i u prvom tjednu nove školske godine.

Središnje događanje povodom početka školske godine održava se u Zagrebu (u pravilu na središnjem gradskom trgu), uz prigodan program poklone.

Na internetskim stranicama HAK-a nalaze se edukativna:

slikovnica „Sa Zebrom sigurno u školu“

letak „Sigurno i vješto u prometu“

Izvor: www.skole.hr

Ostale obavijesti

01. veljače 2023.

KAJ SO JELI NAŠI STARI?

U Odjelima za učenike s teškoćama u razvoju, dana 31.1. 2023. održana je prva u nizu kuharskaradionica. Nakon kraćeg istraživanja […]

01. veljače 2023.

Priprema djece za upis u prvi razred

U protekla dva tjedna stručni suradnici škole (psihologinja, logopedinja i pedagog) te ravnatelj škole kroz različite aktivnosti upoznali su buduće […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content