NASLOVNICA / Novosti / Proljetne aktivnosti učenika PŠ Mičetinac

Proljetne aktivnosti učenika PŠ Mičetinac

Autor: Nada Petrović

02. travnja 2012.

Učenici 1., 2., i 3. razreda zajedno sa svojom učiteljicom Nadom Petrović izvršili su niz aktivnosti na izvanučioničnoj nastavi.

U svom školskom parku zasadili su mlade sadnice jele i ukrasnog grmlja, promatrali su obrezivanje ruža u školskom vrtu, u školskom su voćnjaku učili kako i zašto je potrebno vapnom premazivati stabla voćaka te doznali niz zanimljivosti o radovima u voćnjaku i vinogradu u proljeće. U tome im je pomagala spremačica teta Ljiljana.

Prošetali su prirodom u prvim proljetnim danima i učili promatranjem i istraživanjem  razne promjene na voćkama, vinovoj lozi, povrtnjaku, šumi, livadi, njivi, životinjama …

Bili su oduševljeni igrom u prirodi.

Ugostili su baku Elizabetu Čorba koja im je govorila o uskrsnim običajima u našem selu  nekad i danas.

Na poziv bake Elizabete posjetili smo je u njezinom domu u kojem ima mnogo iznenađenja i različitih zanimljivih stvari.

Pokazala nam je kako se brine o malom janjetu kojeg je odbacila njegova majka, kako se nekad, pa još i danas, u nekim seoskim imanjima „runji“ kukuruz, kako se i gdje melje kukuruz i druge žitarice, na koji se način ručno brala kamilica u našem kraju.

Svi smo bili oduševljeni bakinim prijateljima patuljcima koji imaju počasno mjesto u bakinom povrtnjaku. Na upit učenika da li patuljci zvižde, baka im je ispričala zanimljivu priču o patuljcima.

Oduševljeni bakinim pričanjem i razgledavanjem njezinog zanimljivog malog seoskog dvorišta poželjeli smo joj sretan Uskrs, zahvalili na gostoprimstvu i darovali joj čestitku i pisanice koje smo izradili na našim uskrsnim radionicama.

Našim proljetnim aktivnostima bili smo oduševljeni, a posebno nam ostaje u sjećanju izvanučionični istraživački rad koji nam pomaže u daljnjem učenju.

Ostale obavijesti

04. prosinca 2022.

Regionalno natjecanje Sudoku prvenstva

Dana 26. studenog 2022., učenici Ana Zlatec i Daniel Jadanec sudjelovali su na regionalnom natjecanju Sudoku prvenstva za osnovne i […]

03. prosinca 2022.

Večer matematike 2022.

U srijedu 30.11.2022. i u četvrtak 1.12.2022. u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva i uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, i […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content