NASLOVNICA / Produženi boravak / Proljeće s 3. i 4. razredima

Proljeće s 3. i 4. razredima

Autor: Monika Rupčić

20. lipnja 2022.

Proljeće u produženom boravku 3. i 4. razreda proteklo je u znaku raznih projekata i aktivnosti uz koje su se učenici zabavili, ponovili gradivo, ukrasili razred i obilježili neke važne datume.

U ožujku su obilježili fašenski utorak izrađujući maske tehnikom kaširanja te maskiranjem zajedno s učiteljicom. Cijeli mjesec proglašen je origami mjesecom jer su uz pomoć ove drevne japanske tehnike savijanja papira izradili ukrase proljetne tematike za ukrašavanje panoa. Našli su se tu tulipani, ruže, žabe, leptiri, božje ovčice, pilići i ptice. Prisjetili su se i očeva te im za Dan očeva izradili čestitku i smislili prigodne stihove koje su na nju upisali.

25. ožujka cijela je OŠ Đurđevac obilježila dan podrške osobama s epilepsijom – Ljubičasti dan, a grupa 3. i 4. razreda tim je povodom izradila stručak lavande origami tehnikom. Intervjuirali su i djevojčicu koja se svakim danom hrabro nosi sa svojom dijagnozom epilepsije i dio je grupe. Upoznali su ovo stanje kroz opis njenih iskustava s epi napadima.

Osim origami tehnikom učenici su prelaskom u travanj izradili i 2 D ukrase iste tematike za prozor te uradili proljetnu ogradu, rodu i lastavice, a našli su se tu i janje te zec povodom obilježavanja najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa. Izradili su košaricu za piliće te jaja tehnikom kaširanja, koja su nakon nastanka bojali autolakom i ukrašavali u ruhu starinskih licitara.

Učenica Lana poželjela je iznenaditi neki od budućih razreda koji će postati „prvašići” i izradila im označivače stranica u obliku lisice, origami tehnikom, za predmete prirodu i društvo, matematiku i hrvatski jezik. U pomoć pri izradi uskočili su neki njeni prijatelji no većinu je uradila sama.

U svibnju su, osim izrade čestitki povodom Majčinog dana posjetili i mali zoološki vrt u kojem su se družili s devama, magarcima, konjima i ostalim stanovnicima ovog malog đurđevečkog raja, a otšetali su i do dvorišta utvrde Stari grad u kojem su razgledali deve instalirane od recikliranih materijala postavljene tamo. Iskoristili su ovu šetnju i za odlazak s učiteljicom na sladoled povodom njenog rođendana. Obilježili su Dan pčela čitajući neke zanimljivosti o njima, izrađujući košnicu i pčele te okvir koji je poslužio za izradu pojedinačnih fotografija.

Posebno su se razveselili što im je Škola pribavila nove društvene igre te su ih od prvog dana s veseljem igrali svakodnevno. Našao se je tu šah, Alias, Metropoly, Memory i neizostavne kocke koje su bile formirane u razne maštovite likove.

I ovaj period godine iskoristili su za svakodnevni boravak u prirodi i igranje raznih momčadskih, štafetnih i nekih igara za ponavljanje nastavnog gradiva koje su prije igrali u učionici, a veselje prema dolasku ljeta iskazali su ukrašavanjem razrednog panoa suncobranom na koji su objesili uže i povezali ga s drvetom, a na njega objesili sandale i kupaće kostime koje su izradili.

Ostale obavijesti

26. ožujka 2024.

Uskrsna radionica u Udruzi Mali princ

Učenici produženog boravka četvrtih razreda posjetili su članove Udruge Mali princ. Posjet je bio osmišljen kao radionica povodom nadolazećeg blagdana […]

12. ožujka 2024.

Velikani hrvatske prošlosti – pohvaljen rad Gabriela Šireca

Osnovna škola Grigora Viteza iz Zagreba i vrtić Iskrica u Zagrebu organizirali su natječaj „Velikani hrvatske prošlosti“. Osmu godinu za […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas

Saznajte više informacija o isplatama

iTransparentnost

Skip to content