NASLOVNICA / Novosti / Projekt "Živim zdravo"

Projekt “Živim zdravo”

Autor: Zoran Vidakovic

18. veljače 2015.

Projekt „Živim zdravo“ provođen je od rujna  do prosinca 2014. godine. Cilj projekta bio je pružanjem znanstveno utemeljenih informacija educirati djecu s teškoćama u razvoju kako očuvati zdravlje i kvalitetu života, ostvariti humani odnos među spolovima, te kroz edukaciju prevenirati  ovisnosti i nasilničko ponašanje.

Projekt  je obuhvaćao sadržaje o pravilnoj prehrani, osobnoj higijeni i tjelesnoj aktivnosti koja  je odgovarajuća uzrastu učenika. Sadržajima je ukazano učenicima na važnost zdrave prehrane, stjecanje pozitivnih navika osobne higijene i zdravih stilova života.

Aktivnosti koje su provedene sa satovima hrvatskog jezika, prirode i društva i sata razrednika imale su slijedeće ishode: imenovanje namirnica s piramide zdrave prehrane za dječake i djevojčice u dobi do 12 godina, pravilno postupanje u pripremi, serviranju i konzumiranju jela poštujući pravila lijepog ponašanja (bonton), važnost svakodnevnog tjelesnog vježbanja , pravilno držanje tijela prilikom sjedenja u školi i kod kuće,  preuzimanje odgovornosti za rješavanje obveza, uvažavanje drugih (različito mišljenje, ideja),  poštivanje tuđih osjećaja, prepoznavanje potrebe brige o vlastitom tijelu i važnost zdravlja.

Sudionici projekta bili su  učenici od 5. do 8.  razreda Područne škole za djecu s teškoćama u razvoju Đurđevac.

Voditeljica projekta je bila Sanja Flajs Vidaković, defektologinja uz stručnu suradnju  s Nikolom Vukovićem, pedagogom škole.

Učenici su po završetku projekta oblikovali slikovnicu u kojoj su predložene sadržaje opisali tekstom i ilustrirali. Mentor pri oblikovanju slikovnice bio je Zoran Vidaković, učitelj likovne kulture.

Na kraju uspješno realiziranog projekta, zahvaljujemo na podršci i financijskoj potpori tiskanja slikovnice partneru projekta Povjerenstvu za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije i predsjednici gospođi Verici Rupčić.

Ostale obavijesti

23. svibnja 2022.

Upis u srednje škole

U Narodnim novinama objavljen je vremenik upisa u srednje škole. U nastavku obavijesti nalazi se vremenik za ljetni upisni rok […]

22. svibnja 2022.

Učenici osmih razreda na terenskoj nastavi u Jasenovcu i Čigoču

Učenici osmih razreda u pratnji razrednika i dviju pomoćnica u nastavi posjetili su 19. svibnja 2022. godine Spomen područje Jasenovac. […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content