NASLOVNICA / Novosti / Projekt učenika 2. b, c i d razreda: Briga i zaštita ptica stanarica zimi

Projekt učenika 2. b, c i d razreda: Briga i zaštita ptica stanarica zimi

Autor:

17. prosinca 2015.

U protekla dva mjeseca učenici i učiteljice 2. b, c i d razreda radili su na projektu Briga i zaštita ptica stanarica zimi.

Naime, učenici i učiteljice drugih razreda dogovorile su predavanje s učiteljicom prirode i biologije, Bernardom Žibreg i njezinim suradnicima – učenicima, mladim prirodnjacima koji su nam govorili o pticama selicama i pticama stanaricama. Kroz predstavljanje plakata mnogo smo saznali o životu ptica selica i ptica stanarica. Kroz PowerPoint prezentaciju mogli smo i vidjeti i čuti glasanje nekih od ptica stanarica kao i njihov izgled, ponašanje, preživljavanje, zaštitu i čuvanje ptica.

Nakon predavanja uslijedile su pripreme za radionicu. U svakom razredu održane su radionice s roditeljima, učenicima i gostom u razredu te su od različitog ekološkog materijala napravljene hranilice i kućice za ptice.

Učenici su naučili kako se od plastičnih boca, grančica, svinjske masti, različitih vrsta sjemenki, šiba, drvenih štapića, starih mrežastih vreća, otpadnog drvenog materijala mogu  napraviti hranilice  i kućice za ptice. Aktivno su sudjelovali u izradi hranilica kao i u postavljanju kućica u parku naše škole. Tijekom zimskog razdoblja  promatrat će ptice stanarice i pratiti kako se ptice  ponašaju i hrane li se iz postavljenih hranilica.

Prema potrebi moći će dodavati i nadopunjavati hranilice, posebno za vrijeme hladnijih zimskih dana.

Učenici su, kroz rad na projektu, mnogo naučili te će stečeno znanje primjenjivati u svakodnevnom životu i prenijeti svoja znanja i stečena iskustva na svoju okolinu.

Zahvaljujemo učiteljici Bernardi Žibreg kao i njezinim učenicima, mladim prirodnjacima, zahvaljujemo svim roditeljima koji su sudjelovali u pripremi i realizaciji radionica  kao  i gostu u nastavi Đuri Benčaku koji je prezentirao izradu hranilica od različitih vrsta plastičnih boca i sudjelovao  u radionici  2.b razreda. Također zahvaljujemo domaru Zvonku Šiptaru koji nam je pomogao objesiti hranilice i kućice za ptice u školskom parku.

Za kraj jedan savjet:

Ako imate balkon, ili malo dvorište,  možete  privući  ptice s hranilicom za ptice. Ostavite im hranu, vodu i napravite  neko sklonište. Iznenadit  će vas koliko “posjetitelja” možete  privući  na taj način. Ptice će vam se zahvaliti svojim veselim  pjevom.

Ostale obavijesti

01. veljače 2023.

KAJ SO JELI NAŠI STARI?

U Odjelima za učenike s teškoćama u razvoju, dana 31.1. 2023. održana je prva u nizu kuharskaradionica. Nakon kraćeg istraživanja […]

01. veljače 2023.

Priprema djece za upis u prvi razred

U protekla dva tjedna stručni suradnici škole (psihologinja, logopedinja i pedagog) te ravnatelj škole kroz različite aktivnosti upoznali su buduće […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content