NASLOVNICA / Novosti / Projekt učenika 2. b, c i d razreda: Briga i zaštita ptica stanarica zimi

Projekt učenika 2. b, c i d razreda: Briga i zaštita ptica stanarica zimi

Autor:

17. prosinca 2015.

U protekla dva mjeseca učenici i učiteljice 2. b, c i d razreda radili su na projektu Briga i zaštita ptica stanarica zimi.

Naime, učenici i učiteljice drugih razreda dogovorile su predavanje s učiteljicom prirode i biologije, Bernardom Žibreg i njezinim suradnicima – učenicima, mladim prirodnjacima koji su nam govorili o pticama selicama i pticama stanaricama. Kroz predstavljanje plakata mnogo smo saznali o životu ptica selica i ptica stanarica. Kroz PowerPoint prezentaciju mogli smo i vidjeti i čuti glasanje nekih od ptica stanarica kao i njihov izgled, ponašanje, preživljavanje, zaštitu i čuvanje ptica.

Nakon predavanja uslijedile su pripreme za radionicu. U svakom razredu održane su radionice s roditeljima, učenicima i gostom u razredu te su od različitog ekološkog materijala napravljene hranilice i kućice za ptice.

Učenici su naučili kako se od plastičnih boca, grančica, svinjske masti, različitih vrsta sjemenki, šiba, drvenih štapića, starih mrežastih vreća, otpadnog drvenog materijala mogu  napraviti hranilice  i kućice za ptice. Aktivno su sudjelovali u izradi hranilica kao i u postavljanju kućica u parku naše škole. Tijekom zimskog razdoblja  promatrat će ptice stanarice i pratiti kako se ptice  ponašaju i hrane li se iz postavljenih hranilica.

Prema potrebi moći će dodavati i nadopunjavati hranilice, posebno za vrijeme hladnijih zimskih dana.

Učenici su, kroz rad na projektu, mnogo naučili te će stečeno znanje primjenjivati u svakodnevnom životu i prenijeti svoja znanja i stečena iskustva na svoju okolinu.

Zahvaljujemo učiteljici Bernardi Žibreg kao i njezinim učenicima, mladim prirodnjacima, zahvaljujemo svim roditeljima koji su sudjelovali u pripremi i realizaciji radionica  kao  i gostu u nastavi Đuri Benčaku koji je prezentirao izradu hranilica od različitih vrsta plastičnih boca i sudjelovao  u radionici  2.b razreda. Također zahvaljujemo domaru Zvonku Šiptaru koji nam je pomogao objesiti hranilice i kućice za ptice u školskom parku.

Za kraj jedan savjet:

Ako imate balkon, ili malo dvorište,  možete  privući  ptice s hranilicom za ptice. Ostavite im hranu, vodu i napravite  neko sklonište. Iznenadit  će vas koliko “posjetitelja” možete  privući  na taj način. Ptice će vam se zahvaliti svojim veselim  pjevom.

Ostale obavijesti

05. srpnja 2021.

Svečana dodjela svjedodžbi osmašima i proglašenje učenika generacije

Danas je u velikoj dvorani naše škole održana skromna, no svečana dodjela svjedodžbi učenicima osmih razreda. Okupljenim osmašima s nekoliko […]

05. srpnja 2021.

Preuzet paket za projekt Crvenog križa Sigurnije škole i vrtići

U našu školu stigle su torbe prve pomoći koje će biti podrška u projektu Crvenog križa koji je odobrilo Ministarstvo […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content