NASLOVNICA / Novosti / PROJEKT STEAM NOVINE

PROJEKT STEAM NOVINE

Autor: Davorka Hrženjak

21. lipnja 2024.

Tijekom nastavne godine 2023./2024. u sklopu nastavnih predmeta fizika, kemija, biologija, matematika, informatika i likovna kultura učitelji iz navedenih predmeta osmišljavali su i organizirali aktivnosti kojima se prezentiralo STEAM područje. To su bile aktivnosti poput zanimljivih pokusa, projekata, logičkih zagonetki, stripova, rebusa, osmosmjerki, novosti iz STEAM područja, istraživanja različitih tema iz STEAM područja, postignuća na natjecanjima, obilježavanja važnih datuma, istraživanja i variranja različitih likovnih materijala i postupaka u svrhu izrade likovnog uratka na neku prirodoslovnu ili matematičku temu.

Zašto STEAM, a ne STEM?

STEM je akronim koji na engleskom jeziku označava četiri obrazovna područja – science (znanost), technology (tehnologija), engeneering (inženjerstvo) i mathematics (matematika). Međutim, sve se više u ovaj akronim počinje ubacivati i još jedno slovo – A for arts (umjetnost). Tako i naše novine ne bi bile potpune bez likovno- umjetničkih sadržaja koji mogu vizualno predočiti prirodoslovne i matematičke probleme pa smo i mi stoga odlučili podržati novi naziv STEAM.

Učenici su pokazali veliku motiviranost u provođenju ovih aktivnosti, izgrađivali su pozitivan stav prema STEAM području, međusobno surađivali te razvijali kreativnost.

Učitelji koji su sudjelovali u projektu su: Antonela Carek, Martina Carek, Ana Cenkovčan, Tamara Debač, Jasmina Filipović Konjarek,  Davorka Hrženjak, Martina Lovrak Ivanov,  Marina Milički, Jelena Prelec i Zoran Vidaković.  

Na kraju nastavne godine prikupili smo sve materijale, prisjetili se svih događanja i aktivnosti te oblikovali novine pomoću programa Publisher.  Novine možete pogledati u nastavku.

.

Ostale obavijesti

09. srpnja 2024.

Naša škola treću godinu za redom dobila oznaku Sigurnija škola

U sklopu projekta “Sigurnija škola” u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa naša škola je i u ovoj školskoj godini, trećoj za […]

03. srpnja 2024.

Završna svečanost učenika osmih razreda

U utorak, 2. srpnja 2024. godine, u Domu kulture održana je završna svečanost učenika osmih razreda. Na početku programa nazočne […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas

Saznajte više informacija o isplatama

iTransparentnost

Skip to content