NASLOVNICA / Novosti / Projekt Prehrana

Projekt Prehrana

Autor: Senka Pavešić

23. studenoga 2014.

Učenike 2.a i 2.b razreda, 21. studenoga 2014., posjetila je Antonija Sulimanec Grgec, magistra nutricionizma. Predavanje je  bilo vezano uz realizaciju projekta PREHRANA.     

Cilj posjete bio je upoznati učenike kako uz pravilnu prehranu i tjelesnu aktivnost  mogu sačuvati svoje zdravlje.

                                             

Nutricionistica je učenicima na pristupačan način objasnila ulogu i doprinos hrane u očuvanju zdravlja. Učenici su uz zanimljive igre i zadatke naučili koliko raznovrsni i česti moraju biti  obroci te kako neke vrste namirnica mogu narušiti zdravlje ako se konzumiraju u prevelikoj mjeri. Na kraju predavanja učenici su u grupama morali osmisliti svoj zdravi tanjur na kojem su bile pravilno raspoređene žitarice, bjelančevine, voće, povrće i mliječni proizvodi. 

              

Zahvaljujemo  Antoniji Sulimanec Grgec, djelatnici Instituta za medicinska istraživanja i medicinu rada u Zagrebu, na poučnom predavanju.

Ostale obavijesti

15. listopada 2021.

Osmaši naučili kako pružiti prvu pomoć unesrećenima

Jučer, 14.listopada 2021., našu su školu posjetili djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije. Učenicima osmih razreda na zanimljiv su […]

12. listopada 2021.

Sedmaši posjetili Krapinu

U četvrtak, 7. listopada 2021., učenici svih sedmih razreda naše škole bili su na terenskoj nastavi u Krapini. Učenici su […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content