NASLOVNICA / Događanja i obavijesti - knjižnica / Projekt "Naša Podravina u stihovima"

Projekt “Naša Podravina u stihovima”

Autor: Nataša Švaco

12. svibnja 2022.

Već devetu godinu provodimo projekt Naša Podravina u stihovima“ u kojem sudjeluju učenici predmetne nastave.

U privitku je 9. Natječaj “Naša Podravina u stihovima” za mlade pjesnike. Pozivamo sve učenike od 5. do 8. razreda da nam se pridruže.

Svim sudionicima projekta želimo uspješno kreativno pisanje o ljepotama zavičaja, životu ljudi, tradiciji i njihovim običajima. Sretno učenicima i njihovim mentorima!

U ovom projektu objavljujemo Natječaj za mlade pjesnike te provodimo natjecanje u pisanju. Nakon upoznavanja s uvjetima Natječaja te uvodne motivacije koju provode učitelji hrvatskoga jezika, učenici pišu pjesme na nastavnim satovima. Knjižničarka snima audiozapis, krasnoslov svakog učenika. Sve audiosnimke bit će objavljene na web stranicama Virtualne knjižnice OŠ Đurđevac.

Nakon toga organiziramo javnu priredbu u školi uz krasnoslov, pjesmu i ples koja će se (u slučaju povoljne epidemiološke situacije s COVID-19) održati 9. lipnja 2022. godine u 11:00 sati u našoj maloj sportskoj dvorani. U natjecateljskom dijelu ovog događanja autori finalnih pjesama krasnoslove svoje stihove pred publikom.

U kratkom dijelu kulturno-umjetničkog programa učenici naše škole će pokazati što su radili tijekom nastave i u izvannastavnim aktivnostima.

Ostale obavijesti

23. lipnja 2022.

Završni ples osmaša OŠ Đurđevac

Učenici osmih razreda posljednji nastavni dan otplesali su ispred škole ples grizlica. Pripremila ih je učiteljica glazbene kulture Kristina Benko […]

09. lipnja 2022.

Rezultati natjecanja u krasnoslovu “Podravina u stihovima”

Danas je održana javna priredba naše škole povodom njegovanja zavičajnog pjesništva u Domu kulture Đurđevac. U finalnom natjecanju u pisanju […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content