NASLOVNICA / Novosti / Projekt Čitamo mi, u obitelji svi

Projekt Čitamo mi, u obitelji svi

Autor:

25. siječnja 2013.

I ove godine knjižnica provodi projekt Čitamo mi, u obitelji svi u kojem sudjeluju učenici trećih razreda.

Projekt su pokrenuli knjižničari udruge Hrvatska mreža školskih knjižničara u osnovnim školama diljem Hrvatske. Cilj projekta je poticanje čitanja i razvijanje informacijske pismenosti. Knjižničari žele osvijestiti roditelje da u knjižnici osnovne škole osim lektirnih knjiga postoji slobodni fond za čitanje, časopisi, enciklopedijska izdanja te knjige o odgoju koje mogu i roditelji koristiti.

Važno je istaknuti da se u knjižnicama odvijaju različite aktivnosti gdje sudjeluju naši učenici te da je knjižnica informacijsko središte škole i promiče kulturu čitanja, informacijsku pismenost i medijsku kulturu. Projekt je u našoj školi omogućila Koprivničko-križevačka županija svojom donacijom za program kulturne i informacijske pismenosti u knjižnicama osnovne škole.

Čitamo mi, u obitelji svi  provodi se unutar obitelji zajedničkim druženjem i provođenjem slobodnog vremena uz knjigu. Svakog petka jedan učenik nosi knjižnični ruksak s 8 knjiga za djecu, odrasle i zajedničko čitanje u obitelji. U srijedu učenik vraća ruksak i prezentira ostalima svoje dojmove o pročitanom.

S ovim projektom poboljšavamo kvalitetu učenja i čitanja kod djece te kvalitetu usluga školske knjižnice. Knjiga dojmova služi za evaluaciju projekta i dokaz je za završno izvješće za namjenski dobivena i utrošena sredstva.

Ostale obavijesti

28. lipnja 2022.

Projekt Bartimej

U sklopu projekta „Bartimej“ Odjele za učenike s teškoćama u razvoju su posjetili učenici gimnazija iz Zagreba, Varaždina, Čakovca i […]

28. lipnja 2022.

Radionica o znakovnom jeziku

Povjerenik za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Varaždinske biskupije, velečasni Leonardo Šardi, je na inicijativu vjeroučiteljice Martine Rukavine […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content