NASLOVNICA / Novosti / Projekt "Čitamo mi, u obitelji svi"

Projekt “Čitamo mi, u obitelji svi”

Autor:

25. studenoga 2013.

Krenuo je projekt „Čitamo mi, u obitelji svi“ koji se provodi u trećim razredima već treću školsku  godinu. Više o projektu saznajte na službenoj stranici: www.knjiznicari.hr/ruksak.

Ovim putem se zahvaljujemo svim roditeljima koji su podržali projekt.

Ravnatelj i ostali članovi Učiteljskog vijeća upoznati su s projektom na početku školske godine. Projekt je uvršten u Kurikulum. Održani su roditeljski sastanci gdje su roditelji upoznati s načinom provođenja projekta, kao što su prije toga upoznati i razredni učitelji. Projekt je pokrenula Hrvatska mreža školskih knjižničara, a djelatnost projekta podupiru Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta, Ministarstvo kulture, Agencija za odgoj i obrazovanje, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zadru, Društvo hrvatskih književnika, Hrvatsko književno društvo, Hrvatsko čitateljsko društvo. Projekt su potpomogli sljedeći nakladnici: Alfa, Alinea, Fraktura, Hum Naklada, Ibis Grafika, Mozaik knjiga, Naklada Ljevak, Naklada Nika, Neretva, Nova Stvarnost.

Knjižničarka je učenicima objasnila na koji način će nositi kući knjižničnu naprtnjaču u kojoj se nalazi 8 knjiga različite tematike. Tijekom pet dana u obitelji će svi zajedno čitati i pregledavati knjige te ispunjavati bilježnicu dojmova svojim mislima i crtežima, a onda će u školi ostalim prijateljima u razredu, razrednim učiteljima i knjižničarki prepričati vlastite doživljaje čitanja s obitelji. Prvi učenici ponijeli su knjižnične naprtnjače kućama 15. studenoga.

Na kraju nastavne godine bira se najbolji dojam i piše završno izvješće provedenog projekta.

Osim poticanja čitanja kao najvažnije vještine potrebne za uspješno čitanje, ciljevi ovoga projekta su: osvijestiti korisnike knjižnice, da osim lektirnih knjiga, imamo i drugu građu, da se u knjižnicama odvijaju različite kulturne aktivnosti na kojima učenici ugodno i kreativno provode slobodno vrijeme i da je knjižnica informacijsko središte škole.

Sve knjige nakon završetka projekta korisnici mogu posuđivati u knjižnici.

Ostale obavijesti

21. rujna 2023.

Zaziv Duha Svetoga za početak školske godine 2023./2024. u Odjelu za učenike s teškoćama u razvoju

U srijedu 20. rujna, djelatnici i učenici naše škole prisustvovali su svetoj misi u župnoj crkvi sv. Jurja u Đurđevcu. […]

20. rujna 2023.

Dječji recital kajkavske poezije

Već drugu godinu zaredom naša učenica iz 4. d razreda, Maja Pecikozić izabrana je za javni nastup u Krapini na […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content