NASLOVNICA / Događanja i obavijesti / Projekt Čitamo i zabavljamo se u obitelji

Projekt Čitamo i zabavljamo se u obitelji

Autor: Nataša Švaco

06. prosinca 2021.

U drugom polugodištu krenut će druga faza ostvarivanje projekta Čitamo i zabavljamo se u obitelji, a to je nastavak aktivnosti u Godini čitanja za poticanje čitanja i kreativnosti te zajedničko druženje s knjigama i igrama u obitelji.

Naprtnjače pune knjiga i igara putovat će u obitelji svih učenika trećih razreda. U naprtnjači su priče, romani, pjesmice, stripovi, igrokazi, časopisi i društvene igre. Dio knjiga i slikovnica je za učenike, a dio i za ostale ukućane za odgoj i zajedničko provedeno slobodno vrijeme i igru.

Cilj projekta je poticanje slobodnog čitanja te savladavanje i nadogradnja vještine čitanja, poticanje pozitivnog odnosa prema knjizi i čitanju. 

U bilježnicu dojmova ukućani zapisuju pozitivne dojmove o čitanju i projektu, pišu pjesme o čitanju i knjigama na štokavskom ili kajkavskom narječju, zapisuju poruke i preporuke novih naslova za slobodno čitanje i nabavu u knjižnici te ilustriraju svoju stranicu u bilježnici dojmova. Nakon pet dana provedenih u obitelji naprtnjača se vraća u školu i učenici u razredu čitaju pred ostalim učenicima, učiteljicom i knjižničarkom svoje dojmove.  

Ostale obavijesti

20. siječnja 2022.

Natjecanje iz znanja i kreativnosti “Čitanjem do zvijezda”

Održano je školsko natjecanje iz znanja i kreativnosti “Čitanjem do zvijezda”. Natjecanju je pristupilo 5 učenica. Rezultati natjecanja: Paola Šestak, […]

23. prosinca 2021.

Čestitka

Sretan i blagoslovljen Božić, uspješnu nadolazeću 2022. godinu s puno mira, zdravlja i tolerancije želi vam Vaša knjižničarka.

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content