NASLOVNICA / Događanja i obavijesti - knjižnica / Projekt Čitamo i zabavljamo se u obitelji

Projekt Čitamo i zabavljamo se u obitelji

Autor: Nataša Švaco

06. prosinca 2021.

U drugom polugodištu krenut će druga faza ostvarivanje projekta Čitamo i zabavljamo se u obitelji, a to je nastavak aktivnosti u Godini čitanja za poticanje čitanja i kreativnosti te zajedničko druženje s knjigama i igrama u obitelji.

Naprtnjače pune knjiga i igara putovat će u obitelji svih učenika trećih razreda. U naprtnjači su priče, romani, pjesmice, stripovi, igrokazi, časopisi i društvene igre. Dio knjiga i slikovnica je za učenike, a dio i za ostale ukućane za odgoj i zajedničko provedeno slobodno vrijeme i igru.

Cilj projekta je poticanje slobodnog čitanja te savladavanje i nadogradnja vještine čitanja, poticanje pozitivnog odnosa prema knjizi i čitanju. 

U bilježnicu dojmova ukućani zapisuju pozitivne dojmove o čitanju i projektu, pišu pjesme o čitanju i knjigama na štokavskom ili kajkavskom narječju, zapisuju poruke i preporuke novih naslova za slobodno čitanje i nabavu u knjižnici te ilustriraju svoju stranicu u bilježnici dojmova. Nakon pet dana provedenih u obitelji naprtnjača se vraća u školu i učenici u razredu čitaju pred ostalim učenicima, učiteljicom i knjižničarkom svoje dojmove.  

Ostale obavijesti

23. lipnja 2022.

Završni ples osmaša OŠ Đurđevac

Učenici osmih razreda posljednji nastavni dan otplesali su ispred škole ples grizlica. Pripremila ih je učiteljica glazbene kulture Kristina Benko […]

09. lipnja 2022.

Rezultati natjecanja u krasnoslovu “Podravina u stihovima”

Danas je održana javna priredba naše škole povodom njegovanja zavičajnog pjesništva u Domu kulture Đurđevac. U finalnom natjecanju u pisanju […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content