NASLOVNICA / Novosti / Profesionalno informiranje i usmjeravanje

Profesionalno informiranje i usmjeravanje

Autor: Nikola Vuković

28. veljače 2017.

Svi učenici sedmog i osmog razreda danas su u našoj školi mogli vidjeti izložbu minerala te slušati zanimljivo predavanje predstavnika Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole iz Varaždina.

S ciljem popularizacije geologije i rudarstva, grana prirodoslovlja i tehnike koje su malo zastupljene u gradivu osnovnih škola predstavnici škole iz Varaždina postavili su izložbu i održali predavanja pod nazivom "Od zemlje do Zemlje".Primjerci minerala su iz  Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole Varaždin i privatne zbirke. Učenici sedmog i osmog razreda su vidjeli zanimljive uzorke i mikroskopske preparate minerala, stijena i fosila. Predavanja su vezana uz nastavni program OŠ predmeta geografija, kemija:

KEMIJA – 8.razred: Izborna tema: Stjene, rude i minerali

GEOGRAFIJA – 7.razred: Reljef Europe, 8.razred – Reljef Hrvatske

Osim prof. Ivice Inkerta prezentaciju i predstavljanje minerala učenicima naše škole predstavili su bivši učenici naše škole Antonio Markač, David Čekada i Nikola Lenardić. Njih trojica sada su polaznici škole u Varaždinu.

Ovakva predavanja, izložbe i prezentacije imaju za cilj profesionalno informiranje i usmjeravanje učenika koji će uskoro biti pred izazovom upisa srednje škole.

Učenicima osmog razreda podjeljeni su tiskani materijali o planu upisa i popisu zanimanja u Strukovnoj školi u Đurđevcu kao i materijali o Graditeljskoj, proirodoslovnoj i rudarskoj školi u Varaždinu.

Ostale obavijesti

04. kolovoza 2022.

Javni poziv za obavljanje poslova pomoćnika/ce u nastavi

Objava javnog poziva za obavljanje poslova pomoćnika/ce u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju u Osnovnoj školi Đurđevac u […]

04. kolovoza 2022.

Javni poziv za obavljanje poslova stručnog komunikacijskog posrednika/ce

Objava javnog poziva za obavljanje poslova stručnog komunikacijskog posrednika/ce u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju u Osnovnoj školi […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content