NASLOVNICA / Novosti / Profesionalno informiranje i usmjeravanje učenika

Profesionalno informiranje i usmjeravanje učenika

Autor: Nikola Vuković

09. travnja 2018.

Nakon proljetnog odmora učenika slijedi intenzivni rad s učenicima osmog razreda, a kasnije i s njihovim roditeljima na profesionalnom informiranju i usmjeravanju. Kamo nakon osnovne škole?- glavna je tema svih predviđenih aktivnosti.

Trenutne profesionalne namjere učenika osmog razreda:

Gimnazijski porogrami: 19, Medicinska zanimanja: 15, Tehničar za računarstvo: 8, Promet: 6, Kuhar: 4, Slastičar: 4, Ekonomija: 3, Automehaničar: 3, a po jedan odabir je za ova zanimanja: stolar, sumarski tehničar, frizer,konobar,autolimar,veterinarski tehničar, komercijalist, grafički dizajner, četvero učenika još nije odlučilo o svojoj profesionalnoj namjeri.

U petak, 13. travnja 2018. godine stručni suradnici HZZZ iz Križevaca obavit će testiranje, razgovor i usmjeravanje za 11 naših učenika. Učenici će dobiti preporuku i mišljenje Službe za profesionalnu orijentaciju.

U drugoj polovici travnja za sve učenike organiziramo predavanje i profesionalno usmjeravanje s djelatnicima CISOK-a iz Koprivnice.

U svibnju predstoje pojedinačni razgovori s učenicima, usmjeravnje i informiranje. Zajednički roditeljski sastanak za roditelje učenika osmog razreda te posjete naših učenika Strukovnoj školi i Gimnaziji u Đurđevcu.

Nakon što Ministarstvo donese Kriterije za upis u srednju školu (sredina svibnja) s učenicima ćemo raditi na postupku e-upisa.  Do kraja nastavne godine informirat ćemo učenike i njihove roditelje o svim novinama vezanim za upis u srednju školu.

Ostale obavijesti

14. rujna 2021.

Odjeli za djecu s teškoćama u razvoju obilježili Hrvatski olimpijski dan

U petak, 13. rujna 2021., pred utvrdom Stari grad okupili su se učenici osnovne i srednje škole te vrtićevci u […]

14. rujna 2021.

Posjet ravnateljice Gradskog društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije Marine Perice Odjelima za djecu s teškoćama u razvoju

Uoči Svjetskog dana prve pomoći Odjele za djecu s teškoćama u razvoju posjetila je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content