NASLOVNICA / Novosti / Profesionalno informiranje i usmjeravanje učenika

Profesionalno informiranje i usmjeravanje učenika

Autor: Nikola Vuković

29. studenoga 2017.

U tijeku je rad stručnih suradnika psihologinje i pedagoga na profesionalnom informiranju i usmjeravanju učenika osmog razreda. Učenici su ispunili ankete o trenutnim profesionalnim namjerama.

Od početka studenoga traju aktivnosti na profesionalnom informiranju i usmjeravanju učenika. Osim predavanja o Sustavu školstva u Republici Hrvatskoj s učenicima se razgovaralo o kriterijima za upis u srednju školu, njihovim željama, interesima i vrijednostima. Cilj rada s učenicima je informiranje o vrstama škole, a još važniji je potaknuti učenike na jačanje njihovih osobina i vrijednosnih stavova. U suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Odsjekom za profesionalno usmjeravanje i obrazovanje učenici su ispunili anketu o trenutnim profesionalnim namjerama. Svih 79 učenika osmog razreda ispunilo je anketu i njihovo trenutno promišljanje i profesionalne namjere su:

Gimnazijski program: 15

Trogodišnja škola: 20

Četverogodišnja škola: 27

Još nisu odlučili: 17

Početkom drugog polugodišta pa sve do kraja nastavne godine intenzivno će se raditi s učenicima ( i njihovim roditeljima) na profesionalnom informiranju i usmjeravanju. Škola će organizirati predavanja i radionice za učenike, posjete pojedinim školama te dolazak ravnatelja i stručnih suradnika srednjih škola koji će predstaviti svoju školu i programe.  Jedan dio ostvarit će se sa školskom liječnicom koja će također sudjelovati u profesionalnom usmjeravanju učenika. Suradnja s Odsjekom za profesionalno usmjeravanje iz Križevaca i CISOK-om iz Koprivnice također je sastavni dio rada na profesionalnom informiranju i usmjeravanju učenika osmog razreda.

Ostale obavijesti

21. listopada 2021.

Posjet školskoj knjižnici – u društvu sa slikovnicama

U povodu obilježavanja Godine čitanja 2021., ali i Mjeseca hrvatske knjige, učenici 1. i 3. razreda te 3. odgojna skupina […]

20. listopada 2021.

Svjetski dan kravate u Odjelima za učenike s teškoćama u razvoju

Kravata je jedini hrvatski simbol koji je univerzalno poznat i prepoznatljiv. Dan kravate obilježava se 18. listopada. Tom su prigodom […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content