NASLOVNICA / Novosti / Pripreme za upis u školu

Pripreme za upis u školu

Autor: Nikola Vuković

07. ožujka 2024.

Tijekom ovog tjedna djeca dorasla za upis u prvi razred za školsku 2024./25. godinu po prvi puta su sjela u školske klupe i radile na zadacima koje su za njih pripremili stručni suradnici psihologinja, logopedinja i pedagog. Na prvom susretu sa stručnim suradnicima bila je većina djece koja će uskoro pristupiti upisu u prvi razred.

Prvi susret bio je s polaznicima odgojne skupine “Krijesnice”, nakon njih su bile “Iskrice”, polaznici male škole te na kraju “Kockice”. Sve četiri odgojno-obrazovne skupine polaznici su DV “Maslačak”.

Osim upoznavanja sa stručnim suradnicima djeca su upoznata sa školskim predmetima, odgovarala su na pitanja vezana za polazak u školu, govorili su o članovima svoje obitelji, poslovima ljudi u različita godišnja doba, danima u tjednu i igrama koje igraju. Kao i prijašnjih godina prvi “školski zadatak” bio je nacrtati čovjeka, nakon toga precrtati zadane likove i napisati svoje ime. Dobili su i “domaću zadaću”, a to je da nacrtaju članove svoje obitelji. Tijekom idućeg tjedna još jednom će djeca u pratnji odgojiteljica doći u školu/učionice.

Glavni cilj ovakvih susreta je pripremanje djece za što lakši prijelaz iz vrtića u školu, upoznavanje sa školskim prostorom i djelatnicima škole i sve to kroz komunikaciju s djecom. Isto tako u komunikaciji s odgojiteljicama stručni suradnici upoznaju se s karakteristikama djece – budućih učenika naše škole.

Trenutni broj djece doraslih za upis u 1. razred naše škole je 89.

Ostale obavijesti

22. travnja 2024.

Upis u prvi razred – privremeno izvješće

U vremenu od 8. do 22. travnja 2024. godine proveden je postupak upisa djece dorasle za upis u prvi razred […]

22. travnja 2024.

Ivan Jakupčić osvojio 6. mjesto na državnom Natjecanju iz Povijesti

Od 17. do 19. travnja  2024. u Puli je održano  25. državno Natjecanje iz povijesti za učenike osnovnih i srednjih […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas

Saznajte više informacija o isplatama

iTransparentnost

Skip to content