NASLOVNICA / Novosti / Priprema za upis u prvi razred

Priprema za upis u prvi razred

Autor: Nikola Vuković

20. veljače 2014.

Djeca starijih vrtičkih skupina ponovno su posjetila školu i proveli dva školska sata u druženju sa stručnim suradnicima i učiteljima.

Održana su dva susreta djece dorasle za upis u prvi razred i stručnih suradnika psihologinje Marije Sladoljev i pedagoga Nikole Vukovića. Od 93 budućih obveznika upisa u prvi razred u školi je bilo njih 87.

U školi su bili polaznici dviju starijih vrtičkih skupina, polaznici male škole kao i polaznici grupe koju polaze djeca iz naselja Stiska koji do sada nisu bili uključeni niti u jedan oblik predškolskog odgoja i obrazovanja.

Djeca su upoznala prostore škole, razgovarali su sa stručnim suradnicima, crtali su i ispunjavali radne listiće. Za prvu "domaću zadaću" nacrtali su svoju obitelj. U školi su pisali slova, crtali i bojali predloške te razgovarali o školskim predmetima, promjenama u prirodi, odnosima u prostoru…

Dio vremena proveli su u sportskoj dvorani. Učitelj Danijel Domišljanović pripremio je cijeli školski sat za druženje s budućim učenicima.

Cilj ovih dolazaka djece u školu i susret sa stručnim suradnicima i učiteljima je što kvalitetnija priprema djece za upis u prvi razred.

U četvrtak, 27.veljače 2014. godine u 16.30 sati u prostorijama Dječjeg vrtića održat će se roditeljski sastanak za roditelje budućih učenika prvog razreda. Roditeljima će tom prigodom biti uručeni pozivi za liječnički pregled i upis djece u prvi razred.

Ostale obavijesti

21. listopada 2021.

Posjet školskoj knjižnici – u društvu sa slikovnicama

U povodu obilježavanja Godine čitanja 2021., ali i Mjeseca hrvatske knjige, učenici 1. i 3. razreda te 3. odgojna skupina […]

20. listopada 2021.

Svjetski dan kravate u Odjelima za učenike s teškoćama u razvoju

Kravata je jedini hrvatski simbol koji je univerzalno poznat i prepoznatljiv. Dan kravate obilježava se 18. listopada. Tom su prigodom […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content