NASLOVNICA / Novosti / Prijem i posebni poklon državne tajnice inovatoru Tomislav Cestaru

Prijem i posebni poklon državne tajnice inovatoru Tomislav Cestaru

Autor:

20. listopada 2010.

Mladi đurđevački inovator, Tomislav Cestar, učenik naše škole, čiji je inovativni rad na prijenosu sipkog materijala proljetos posebno zablistao na državnim susretima mladih hrvatskih inovatora u Dubrovniku i ostao pohranjen u Tehničkom muzeju u Zagrebu, u subotu je dobio iznimno vrijedan poklon.

Tihana Kraljić, državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva, poklonila mu je put i boravak na Europskom sajmu inovatora u Nurnbergu.

Iako sam u Zagrebu, redovno pratim sve naše lokalne tiskovine, elektronske medije i web.stranice i dobro sam informirana što se događa doma, u mojoj Županiji. Pročitala sam tako i o Tomislavu, poželjela ga upoznati, a u suradnji s Hrvatskim društvom inovatora, pokloniti mu odlazak s njima na jednu tako važnu sajamsku priredbu, rekla je državna tajnica u subotu u đurđevačkoj Gradskoj vijećnici, gdje je za njega, njegove roditelje i ravnatelja OŠ M.Trepoteca, gradonačelnik Gračan, priredio mali prijem. -Mlade trebamo poticati na kreativnost, prepoznavati je u školskim sredinama i nagraditi svaku njihovu inovativnost i u lokalnoj zajednici, predložila je T.Kraljić, sigurna, kako je rekla, da će i gradonačelnik Gračan pripomoći odlasku mladog inovatora već 27.listopada u Njemačku. Tomislav će tamo, naglasila je državna tajnica, imati prilike izložiti i pokazati i svoj rad, što je i Tomislav i njegovi roditelji s radošću primili i zahvalili se na toj mogućnosti i  vrijednom poklonu.

Izvor: http://www.djurdjevac.hr/

Ostale obavijesti

24. lipnja 2021.

Upis učenika u srednju školu

Od sutra (25. lipnja )počinju prijave obrazovnih programa. Učenici su dobili potrebne upute kako prijaviti obrazovne programe ( do 6 […]

21. lipnja 2021.

Uspjeh učenika na kraju nastavne godine

Objavljujemo zbirne podatke o uspjehu učenika na kraju nastavne godine, a potpune podatke objavit ćemo nakon dopunskog rada 30.lipnja 2021.

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content