NASLOVNICA / Novosti / Preventivni programi - akcijska istraživanja u školi

Preventivni programi – akcijska istraživanja u školi

Autor: Nikola Vuković

14. siječnja 2019.

Tijekom prosinca 2018. godine pedagog, razrednici i učenici  petog i šestog razreda proveli su dva akcijska istraživanja s područja preventivnog odgoja i obrazovanja. Peti razred: Internet i elektroničko nasilje, a šesti razred; Reci DA za ZDRAVLJE.

Kontinuirani rad na ostvarivanju preventivnih programa ove školske godine usmjeren je na učenike petog, šestog i sedmog razreda. Pedagog Nikola Vuković  je u petom i šestom razredu održao predavanje na temu prevencije te unapređenju životnih vrijednosti. Predavanje je bio uvod u akcijska istraživanja koje je vodio pedagog u suradnji s razrednicima petog i šestog razreda. U petom razredu sudjelovalo je 85 učenika, a u šestom razredu 86 učenika. Učenici su ispunili anketni upitnik i na taj način sudjelovali u akcijskom istraživanju. Dobiveni rezultati poslužit će kao osnova za daljnja predavanja i radionice s učenicima te podloga za predavanje na roditeljskim sastancima petog i šestog razreda.

Dio preventivnog programa ostvarit ćemo u vremenu od 21. do 25. siječnja u suradnji s Policijskom upravom Koprivničko-križevačkom. Tijekom tog tjedna djelatnici PU KC-KŽ održat će predavanje i radionice s učenicima svih petih i šestih razrednih odjela.

Tijekom veljače ( 19. i 26. veljače) pedagog i razrednici održat će roditeljske sastanke na kojima će roditeljima prezentirati rezultate akcijskih istraživanja.

Uz obilježavanjeDana ružičastih majica ( 27. veljače) za učenike sedmog razreda djelatnici PU KC-KŽ organiziraju predavanje i radionice, a za sve učenike tog dana biti će projektni dan na temu tolerancije i nenasilnog rješavanja sukoba te zajednička školsk priredba koju priređuju učenici trećeg i šestog razreda.

Rezultate akcijskih istraživanja objavit ćemo nakom prezentacije istih učenicima i roditeljima petog i šestog razreda.

Ostale obavijesti

01. veljače 2023.

KAJ SO JELI NAŠI STARI?

U Odjelima za učenike s teškoćama u razvoju, dana 31.1. 2023. održana je prva u nizu kuharska radionica. Nakon kraćeg […]

01. veljače 2023.

Priprema djece za upis u prvi razred

U protekla dva tjedna stručni suradnici škole (psihologinja, logopedinja i pedagog) te ravnatelj škole kroz različite aktivnosti upoznali su buduće […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content