NASLOVNICA / Novosti / Preventivni program; ZDRAV ZA 5

Preventivni program; ZDRAV ZA 5

Autor: Nikola Vuković

06. ožujka 2017.

U suradnji s Policijskom upravom KC-KŽ ostvaren je dio preventivnog programa za sve učenike osmog razreda. Za učenike je organizirano predavanje i razgovor s djelatnicima PU KC-KŽ.

Projekt ZDRAV ZA 5 već nekoliko godina provodi se u našoj školi. Osim preventivnog programa kojeg provode stručni suradnici škole i razrednici na satu razrednika za učenike se organizira predavanje i radionica vanjskih suradnika. Učenicima osmog razreda predavanje su održale gospođe Maja Vrbek i Tatjana Židov iz PU KC-KŽ i na taj način nastavile svoj preventivni rad s učenicima naše škole. Cilj projekta ZDRAV ZA 5  je podizanje razine svijesti o vlastitoj ulozi očuvanja životne, školske i vlastite okoline te očuvanje zdravlja. Tema ovog predavanja bio je alkoholizam i prevencija bolesti. Učenici su sa zanimanjem pratili predavanje, mogli su vidjeti podatke o konkretnim situacijama na području naše županije kao i šire, a koji se odnose na problem alkoholizma kod mladih. Isto tako predavačice su govorile o mjerama prevencije, učenju o zdravom načinu života te o suradnji škole i Policijske uprave.Naglasak je bio na jačanju odgovornosti učenika u očuvanju vlastitog i tuđeg zdravlja.

Rad na prevenciji svih oblika ovisnosti u našoj školi kontinuirana je aktivnost koju provode u prvom redu stručni suradnici škole, razrednici i predmetni učitelji pojedinih predmeta. Osim predavanja za učenike se organiziraju radionice i prezentacije edukativnih filmova. Paralelno se radi i s roditeljima učenika. Važnu ulogu u ostvarivanju preventivnih programa imaju i naši stalni suradnici iz Policijske uprave KC-KŽ.

Najava: U petak, 10. ožujka 2017. učenici 6a i 6b razreda imat će predavanje s područja prevencije, a u sklopu provedbe projekta NISI SAM.

Ostale obavijesti

21. rujna 2023.

Zaziv Duha Svetoga za početak školske godine 2023./2024. u Odjelu za učenike s teškoćama u razvoju

U srijedu 20. rujna, djelatnici i učenici naše škole prisustvovali su svetoj misi u župnoj crkvi sv. Jurja u Đurđevcu. […]

20. rujna 2023.

Dječji recital kajkavske poezije

Već drugu godinu zaredom naša učenica iz 4. d razreda, Maja Pecikozić izabrana je za javni nastup u Krapini na […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content