NASLOVNICA / Novosti / Predsjednik Hrvatskog sabora Reiner dodijelio nagrade pobjednicima online kviza "Koliko poznaješ Hrvatski sabor?"

Predsjednik Hrvatskog sabora Reiner dodijelio nagrade pobjednicima online kviza “Koliko poznaješ Hrvatski sabor?”

Autor:

21. ožujka 2016.

Predsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner dodijelio je u petak, 18.3.2016. priznanja i nagrade pobjednicima kviza "Koliko poznaješ Hrvatski sabor?".

U mrežnome kviz-natjecanju održanom 3. ožujka sudjelovalo je 432 učenika 6., 7. i 8. razreda iz 72 osnovne škole iz cijele Hrvatske. Kviz je organizirala Služba za građane Hrvatskoga sabora u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje  Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Za rješavanje 15 pitanja o djelovanju Hrvatskoga sabora do 20. i u 20. stoljeću te dodatnih 15 pitanja o djelovanju Hrvatskoga sabora u 21. stoljeću.

Među nagrađenima bio je i Mato Vidaković, učenik 6. razreda naše škole koji je ostvario najbolji pojedinačni rezultat. U nevjerojatno kratkom vremenu od 9 i pol minuta potpuno točno odgovorio na 30 pitanja. Zato je Mato na dodjeli nagrada u Dvorani Ante Starčevića u zgradi Hrvatskog sabora plijenio pozornost svih prisutnih. Posebnom čestitkom za postignuti uspjeh Mati Vidakoviću obratio se predsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner koji je učenicima i njihovim mentorima uručio vrijedne nagrade.

Mato Vidaković imao je tu čast da se u ime svih nagrađenih učenika i u svoje osobno obrati predsjedniku Hrvatskog sabora govorom zahvale koji je održao poput pravog saborskog zastupnika.

Među onima koje je primio i nagradio predsjednik Hrvatskog sabora bili su i ravnatelj OŠ Grgura Karlovčana Marijan Vinković i učitelj povijesti Nikola Cik kao Matin mentor. Oni su preuzeli zahvalnice za sudjelovanje na kviz – natjecanju „Koliko poznaješ Hrvatski sabor?“ za sve članove tima naše škole koji je u ukupnom poretku ostvario odlično 7. mjesto. Vrijedne djelatnice Službe za građane Hrvatskog sabora su za sve koje su bili na primanju organizirale razgledavanje zgrade Hrvatskog sabora pri čemu su učenici, mentori i ravnatelji vidjeli i naučili mnogo novih stvari o Hrvatskom saboru.

Govor zahvale Mate Vidakovića pojedinačnog pobjednika online kviza “Koliko poznaješ Hrvatsko sabor?“ možete pročitati u priloženom word dokumentu.

Priloženi dokumenti:
490_Govor_MV.docx

Ostale obavijesti

09. srpnja 2024.

Naša škola treću godinu za redom dobila oznaku Sigurnija škola

U sklopu projekta “Sigurnija škola” u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa naša škola je i u ovoj školskoj godini, trećoj za […]

03. srpnja 2024.

Završna svečanost učenika osmih razreda

U utorak, 2. srpnja 2024. godine, u Domu kulture održana je završna svečanost učenika osmih razreda. Na početku programa nazočne […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas

Saznajte više informacija o isplatama

iTransparentnost

Skip to content