NASLOVNICA / Novosti / Predsjednik Hrvatskog sabora Reiner dodijelio nagrade pobjednicima online kviza "Koliko poznaješ Hrvatski sabor?"

Predsjednik Hrvatskog sabora Reiner dodijelio nagrade pobjednicima online kviza “Koliko poznaješ Hrvatski sabor?”

Autor:

21. ožujka 2016.

Predsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner dodijelio je u petak, 18.3.2016. priznanja i nagrade pobjednicima kviza "Koliko poznaješ Hrvatski sabor?".

U mrežnome kviz-natjecanju održanom 3. ožujka sudjelovalo je 432 učenika 6., 7. i 8. razreda iz 72 osnovne škole iz cijele Hrvatske. Kviz je organizirala Služba za građane Hrvatskoga sabora u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje  Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Za rješavanje 15 pitanja o djelovanju Hrvatskoga sabora do 20. i u 20. stoljeću te dodatnih 15 pitanja o djelovanju Hrvatskoga sabora u 21. stoljeću.

Među nagrađenima bio je i Mato Vidaković, učenik 6. razreda naše škole koji je ostvario najbolji pojedinačni rezultat. U nevjerojatno kratkom vremenu od 9 i pol minuta potpuno točno odgovorio na 30 pitanja. Zato je Mato na dodjeli nagrada u Dvorani Ante Starčevića u zgradi Hrvatskog sabora plijenio pozornost svih prisutnih. Posebnom čestitkom za postignuti uspjeh Mati Vidakoviću obratio se predsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner koji je učenicima i njihovim mentorima uručio vrijedne nagrade.

Mato Vidaković imao je tu čast da se u ime svih nagrađenih učenika i u svoje osobno obrati predsjedniku Hrvatskog sabora govorom zahvale koji je održao poput pravog saborskog zastupnika.

Među onima koje je primio i nagradio predsjednik Hrvatskog sabora bili su i ravnatelj OŠ Grgura Karlovčana Marijan Vinković i učitelj povijesti Nikola Cik kao Matin mentor. Oni su preuzeli zahvalnice za sudjelovanje na kviz – natjecanju „Koliko poznaješ Hrvatski sabor?“ za sve članove tima naše škole koji je u ukupnom poretku ostvario odlično 7. mjesto. Vrijedne djelatnice Službe za građane Hrvatskog sabora su za sve koje su bili na primanju organizirale razgledavanje zgrade Hrvatskog sabora pri čemu su učenici, mentori i ravnatelji vidjeli i naučili mnogo novih stvari o Hrvatskom saboru.

Govor zahvale Mate Vidakovića pojedinačnog pobjednika online kviza “Koliko poznaješ Hrvatsko sabor?“ možete pročitati u priloženom word dokumentu.

Priloženi dokumenti:
490_Govor_MV.docx

Ostale obavijesti

10. lipnja 2021.

Pero naših učenika… Podravina kroz stihove

Uz Godinu čitanja 2021. nastavljamo s projektima poticanja čitanja i kreativnog izražavanja u našoj školi. U ova teška vremena kad […]

09. lipnja 2021.

Cijepljenje učenika COVID

Obavijest za roditelje učenika od šestog do osmog razreda.

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content