NASLOVNICA / Novosti / Predavanje djelatnika PP Đurđevac i PU Koprivnica učenicima 7.b i 7.d razreda

Predavanje djelatnika PP Đurđevac i PU Koprivnica učenicima 7.b i 7.d razreda

Autor:

28. studenoga 2014.

Djelatnici PP Đurđevac i PU Koprivnica, kao dio suradnje s roditeljima, gostovali su na zajedničkom satu razrednika 7.b i 7.d razreda. Govorili su o zanimanju policijskog službenika općenito, djelatnostima kriminalističkog tehničara i vodiča službenog psa.

Na početku je Spomenka Stankić-Kovačev govorila općenito o zanimanju policijskog službenika te o njihovim radnim mjestima. Učenici su posebno zanimanje pokazali za radno mjesto policijskog službenika prometnog motociklista. Između ostalog, djelatnica je upoznala učenike sa radom kontakt policajca.

Josip Kadežabek govorio je o djelatnostima kriminalističkog tehničara. Opisivao je i demonstrirao učenicima na koji način se izuzimaju uzorci s mjesta događaja radi vještačenja te što je bitno prilikom prikupljanja tragova. Napomenuo je učenicima da je za ovo radno mjesto važno interdisciplinarno znanje iako se najviše oslanjaju na kemiju, fiziku i biologiju. U ovom dijelu predavanja učenici su mogli vidjeti pribor i materijale koji se koriste u popularnim televizijskim kriminalističkim serijama.

Nakon ovog dijela predavanja, troje djelatnika PP Đurđevac govorilo je učenicima o vrstama i štetnostima droga te na koji način trebaju postupiti ukoliko dođu u kontakt s drogom ili saznaju da netko ima kontakt sa istom. Djelatnici su pokazali učenicima plakate sa slikama droga da bi ih mogli prepoznati.

U završnom djelu predavanja, vodič službenog psa Milan Slaviček objasnio je učenicima na koji način se dresira pas za pronalazak droge, eksploziva ili neke treće stvari. Slijedila je demonstracija pronalaska droge. Vodičeva kolegica, belgijska ovčarka Besi je u jako kratkom vremenu pronašla sakrivenu drogu.

Nakon predavanja koje je trajalo dva sata učenici su proveli neko vrijeme igrajući se sa zaigranom Besi te je uslijedilo zajedničko fotografiranje.

Ostale obavijesti

15. listopada 2021.

Osmaši naučili kako pružiti prvu pomoć unesrećenima

Jučer, 14.listopada 2021., našu su školu posjetili djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije. Učenicima osmih razreda na zanimljiv su […]

12. listopada 2021.

Sedmaši posjetili Krapinu

U četvrtak, 7. listopada 2021., učenici svih sedmih razreda naše škole bili su na terenskoj nastavi u Krapini. Učenici su […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content