NASLOVNICA / Novosti / Predavanje djelatnika PP Đurđevac i PU Koprivnica učenicima 7.b i 7.d razreda

Predavanje djelatnika PP Đurđevac i PU Koprivnica učenicima 7.b i 7.d razreda

Autor:

28. studenoga 2014.

Djelatnici PP Đurđevac i PU Koprivnica, kao dio suradnje s roditeljima, gostovali su na zajedničkom satu razrednika 7.b i 7.d razreda. Govorili su o zanimanju policijskog službenika općenito, djelatnostima kriminalističkog tehničara i vodiča službenog psa.

Na početku je Spomenka Stankić-Kovačev govorila općenito o zanimanju policijskog službenika te o njihovim radnim mjestima. Učenici su posebno zanimanje pokazali za radno mjesto policijskog službenika prometnog motociklista. Između ostalog, djelatnica je upoznala učenike sa radom kontakt policajca.

Josip Kadežabek govorio je o djelatnostima kriminalističkog tehničara. Opisivao je i demonstrirao učenicima na koji način se izuzimaju uzorci s mjesta događaja radi vještačenja te što je bitno prilikom prikupljanja tragova. Napomenuo je učenicima da je za ovo radno mjesto važno interdisciplinarno znanje iako se najviše oslanjaju na kemiju, fiziku i biologiju. U ovom dijelu predavanja učenici su mogli vidjeti pribor i materijale koji se koriste u popularnim televizijskim kriminalističkim serijama.

Nakon ovog dijela predavanja, troje djelatnika PP Đurđevac govorilo je učenicima o vrstama i štetnostima droga te na koji način trebaju postupiti ukoliko dođu u kontakt s drogom ili saznaju da netko ima kontakt sa istom. Djelatnici su pokazali učenicima plakate sa slikama droga da bi ih mogli prepoznati.

U završnom djelu predavanja, vodič službenog psa Milan Slaviček objasnio je učenicima na koji način se dresira pas za pronalazak droge, eksploziva ili neke treće stvari. Slijedila je demonstracija pronalaska droge. Vodičeva kolegica, belgijska ovčarka Besi je u jako kratkom vremenu pronašla sakrivenu drogu.

Nakon predavanja koje je trajalo dva sata učenici su proveli neko vrijeme igrajući se sa zaigranom Besi te je uslijedilo zajedničko fotografiranje.

Ostale obavijesti

29. siječnja 2022.

Školsko natjecanje iz geografije

Danas je u našoj školi održano školsko natjecanje iz geografije. Natjecalo se 14 učenika petih, sedmih i osmih razreda pod […]

28. siječnja 2022.

Obavijest o nastavku rada

Poštovani roditelji i učenici, S obzirom na nešto povoljniju epidemiološku situaciju u našoj Školi u odnosu na prošli tjedan, obavještavamo […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content