NASLOVNICA / Novosti / Poziv roditeljima za iskazivanje interesa za Projekt “Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2019./2020.)"

Poziv roditeljima za iskazivanje interesa za Projekt “Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2019./2020.)”

Autor:

10. rujna 2019.

Osnovna škola Đurđevac priprema prijavu na Projekt “Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2019./2020.)“. Svrha Projekta je osiguravanje kvalitetne i redovite prehrane najpotrebitije djece u cilju poboljšanja kvalitete života te smanjenja rizika od siromaštva i socijalne isključenosti. Projekt se financira iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD –a) u okviru Operativnog programa za/ili osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014./2020.

Molimo roditelje učenika koji ispunjavanju navedeni kriterij za uključivanje u Projekt kojim će se u školskoj godini 2019./2020. osigurati besplatna školska prehrana da se obrate  školi, te da dostave dokumentaciju razrednicima kojom se dokazuje da zadovoljavaju navedeni kriterij. Rok za dostavu dokumentacije je do 18. rujna 2019. godine.

Obvezni kriterij za određivanje ciljne skupine je:

1. Djeca iz obitelji koje su korisnici prava na doplatak za djecu

(dokazuje se rješenjem o priznavanju prava na doplatak za djecu ili potvrdom o primitku doplatka za djecu).

Dodatni kriteriji  temeljem kojih se ukupno u Projekt može uključiti najviše 10% od ukupnog broja djece prijavljene za sudjelovanje u Projektu:

1. Djeca iz višečlane obitelji (obitelj s troje i više djece)

(dokazuje se izjavom o članovima zajedničkog kućanstva i rodni listovi djece ili Potvrde o školovanju ili Potvrde o nezaposlenosti)

2. Djeca iz jednoroditeljskih obitelji

(dokazuje se rodnim listom djeteta ili Izvatkom iz matice rođenih ili Važećom Odlukom suda o roditeljskoj skrbi ili Smrtnim listom roditelja ili Izvatkom iz matice umrlih)

3. Djeca iz obitelji u riziku od siromaštva, koja se po osobnoj procjeni djelatnika škole ili centra za socijalnu skrb, nalaze u nepovoljnim osobnim, socijalnim i materijalnim okolnostima, a razlog nije činjenica da su iz višečlane ili jednoroditeljskih obitelji

(dokazuje se mišljenjem/izjavom školskog pedagoga, učitelja, ravnatelja škole, socijalnog radnika ili druge stručne osobe upućene u nepovoljne životne prilike učenika)

NAPOMENA: Kako bi učenik bio prihvatljiv za sudjelovanje u projektu, školi je potrebno dostaviti dokaz o ispunjavanju kriterija, a za Projekt će se moći prijaviti samo oni učenici koji nisu ostvarili pravo na besplatan obrok po drugoj osnovi, te koji ispunjavaju  gore navedeni kriterij i posjeduju dokaz o tome.

Priloženi dokumenti:
739_Odluka_skole.pdf

Ostale obavijesti

21. rujna 2023.

Zaziv Duha Svetoga za početak školske godine 2023./2024. u Odjelu za učenike s teškoćama u razvoju

U srijedu 20. rujna, djelatnici i učenici naše škole prisustvovali su svetoj misi u župnoj crkvi sv. Jurja u Đurđevcu. […]

20. rujna 2023.

Dječji recital kajkavske poezije

Već drugu godinu zaredom naša učenica iz 4. d razreda, Maja Pecikozić izabrana je za javni nastup u Krapini na […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content