NASLOVNICA / Novosti / Poziv na natječaj za stvaranje školske himne OŠ Đurđevac

Poziv na natječaj za stvaranje školske himne OŠ Đurđevac

Autor:

19. travnja 2020.

Dragi učenici!

Nastava na daljinu osvijestila nas je koliko zapravo volimo Školu i ljude koji u njoj, zajedno s vama, provode svoje vrijeme. Sada još ne možemo fizički biti u prostoru Škole, ali možemo se povezati pjesmom, sviranjem, plesanjem i crtanjem u zajedničkom cilju – izradi himne naše Škole. Time bismo ujedno dali i doprinos proslavi Dana škole koji obilježavamo krajem mjeseca svibnja. Svatko od nas važan je dio cjeline i zato je vrijedan i njegov udio u cijeloj ovoj kreativnoj priči. 

Sada ste u prilici da izrazite svoju kreativnost čiji će rezultat ostati trajna uspomena na vas. Pozivamo vas da pokažete svoj pjesnički duh i ljubav prema ovoj Školi pisanjem školske himne. Molimo vas da se pri pisanju vodite pravilima himne koja kažu daje himna pjesma uzvišena sadržaja i svečana tona. U našem zadatku ŠKOLSKA HIMNA ima zadatak veličati našu Školu, vas, nas i sve ljude koji u njoj zajedno s vama provode svoje vrijeme. Možete se prisjetiti školskih anegdota, zabavnih i smiješnih situacija i podijeliti svu radost iz školskih klupa. Sve dostojno najvećeg poštovanja i divljenja.

Himna mora biti pisana u četverostihu (strofa od četiri stiha) i to vezanim stihom (stih koji ima rimu). Broj strofa nije ograničen. Možete koristi standardni, kajkavski ili kombinaciju spomenutih jezika. Svoje uratke predajte  na e-mail  osgkdjurdjevac@gmail.com do 30. travnja 2020.  

Najbolji radovi bit će primjereno nagrađeni, uglazbljeni i prema njima će se snimiti i spot!

Odlučili ste prihvatiti izazov, puni ste volje i ideja i taman kad pripremite sve za provedbu zadatka uočite da vaši roditelji pokušavaju isto? Ne brinite! Nemojte ih odgovarati od njihova nauma jer i za njih imamo važnu poruku!

Dragi roditelji, žalostan je čovjek u kojem nije ostalo ništa dječje, i zato potpuno razumijemo ako se i vi želite priključiti izazovu. Slijedite navedena pravila i probudite dijete u sebi i pomognite vašem đaku. Veselimo se zajedništvu i s nestrpljenjem očekujemo vaše radove!

Preostaje nam još samo službeno otvoriti natječaj, stoga:

Kreativan budi, nagrada se nudi!

Ostale obavijesti

01. veljače 2023.

KAJ SO JELI NAŠI STARI?

U Odjelima za učenike s teškoćama u razvoju, dana 31.1. 2023. održana je prva u nizu kuharskaradionica. Nakon kraćeg istraživanja […]

01. veljače 2023.

Priprema djece za upis u prvi razred

U protekla dva tjedna stručni suradnici škole (psihologinja, logopedinja i pedagog) te ravnatelj škole kroz različite aktivnosti upoznali su buduće […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content