NASLOVNICA / Novosti / Pozdrav proljeću u Budrovcu

Pozdrav proljeću u Budrovcu

Autor:

14. travnja 2011.

Učenici područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena su sa svojim učiteljima interesnatnim i poučnim integriranim nastavnim danom pozdravili proljeće i obilježili Dan voda.

Okupili su se u Područnoj školi Budrovac 11. travnja, 2011. i započeli svojim radom kroz interpretaciju priče Nade Zidar-Bogadi, Najljepši cvijet, nakon čega su prema redoslijedu događaja u priči izrađivali slikovnicu. Poslije doručka i kratkog odmora, krenuli su u šetnju Budrovcem do obližnjeg ribnjaka  gdje su uživali u ljepotama prirode u proljeće te proučavali biljni i životnjski svijet uz vodu stajaćicu. U školu su se vratili s uzorkom vode iz ribnjaka čiji su, oku nevidljivi živi svijet, pručavali kroz sitnozor. Uočivši zagađenost vode, zaključili su da vodu i prirodu treba čuvati od zagađenja te da čuvajući okoliš, pokazuju ljubav prema svom zavičaju i domovini.

Integrirani nastavni dan završili su s osmijehom i igrom. Uskoro će ponovno na još jednu zajedničku terensku nastavu i tako nastaviti učiti i upoznavati prirodu i svoj zavičaj.  

Ostale obavijesti

28. lipnja 2022.

Projekt Bartimej

U sklopu projekta „Bartimej“ Odjele za učenike s teškoćama u razvoju su posjetili učenici gimnazija iz Zagreba, Varaždina, Čakovca i […]

28. lipnja 2022.

Radionica o znakovnom jeziku

Povjerenik za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Varaždinske biskupije, velečasni Leonardo Šardi, je na inicijativu vjeroučiteljice Martine Rukavine […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content