NASLOVNICA / Novosti / Posjet učenika područnih škola gradu Zagrebu

Posjet učenika područnih škola gradu Zagrebu

Autor:

17. studenoga 2012.

Učenici područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena su sa svojim učiteljicama Olgom Lazar, Marijom Šimunić, Nadom Petrović i Senkom Zobunđija 16. studenog 2012. posjetili grad Zagreb i ostvarili poučnu terensku nastavu.

U Dječjem kazalištu Trešnja uživali su u predstavi Čudnovate zgode šegrta Hlapića, redatelja Renea Medvešeka, te upoznali  Hlapićeve pustolovine i njegova dobra djela uz želju da raspoznaju dobro od zla i da pomažu ljudima.

Poslije ručka i odmora, učenici su krenuli u šetnju gradom i posjetili zagrebačku katedralu, tržnicu, Trg bana Jelačića i Trg svetog Marka gdje su vidjeli i sjedišta najviših državnih institucija – Hrvatskog sabora, Vlade Republike Hrvatske i Ustavnog suda.

Mali su putnici ipak najviše uživali u vožnji uspinjačom kojom su se mnogi vozili prvi puta u svom životu.

Nastavni dan završili su posjetom Hrvatskom školskom muzeju koji je otvoren davne 1901. godine gdje je izložena građa iz prošlosti i sadašnjosti hrvatskoga školstva i pedagogije. Učenici su s velikim zanimanjem razgledali zbirke učila, nastavnih pomagala i školske opreme, udžbenika i priručnika te doznali kako je nekada izgledalo školovanje.

Znanja stečena toga dana, učenici će sigurno dugo pamtiti i primijeniti na novim školskim zadacima.

Ostale obavijesti

28. lipnja 2022.

Projekt Bartimej

U sklopu projekta „Bartimej“ Odjele za učenike s teškoćama u razvoju su posjetili učenici gimnazija iz Zagreba, Varaždina, Čakovca i […]

28. lipnja 2022.

Radionica o znakovnom jeziku

Povjerenik za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Varaždinske biskupije, velečasni Leonardo Šardi, je na inicijativu vjeroučiteljice Martine Rukavine […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content