NASLOVNICA / Novosti / Posjet učenika područnih škola gradu Zagrebu

Posjet učenika područnih škola gradu Zagrebu

Autor:

17. studenoga 2012.

Učenici područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena su sa svojim učiteljicama Olgom Lazar, Marijom Šimunić, Nadom Petrović i Senkom Zobunđija 16. studenog 2012. posjetili grad Zagreb i ostvarili poučnu terensku nastavu.

U Dječjem kazalištu Trešnja uživali su u predstavi Čudnovate zgode šegrta Hlapića, redatelja Renea Medvešeka, te upoznali  Hlapićeve pustolovine i njegova dobra djela uz želju da raspoznaju dobro od zla i da pomažu ljudima.

Poslije ručka i odmora, učenici su krenuli u šetnju gradom i posjetili zagrebačku katedralu, tržnicu, Trg bana Jelačića i Trg svetog Marka gdje su vidjeli i sjedišta najviših državnih institucija – Hrvatskog sabora, Vlade Republike Hrvatske i Ustavnog suda.

Mali su putnici ipak najviše uživali u vožnji uspinjačom kojom su se mnogi vozili prvi puta u svom životu.

Nastavni dan završili su posjetom Hrvatskom školskom muzeju koji je otvoren davne 1901. godine gdje je izložena građa iz prošlosti i sadašnjosti hrvatskoga školstva i pedagogije. Učenici su s velikim zanimanjem razgledali zbirke učila, nastavnih pomagala i školske opreme, udžbenika i priručnika te doznali kako je nekada izgledalo školovanje.

Znanja stečena toga dana, učenici će sigurno dugo pamtiti i primijeniti na novim školskim zadacima.

Ostale obavijesti

04. prosinca 2022.

Regionalno natjecanje Sudoku prvenstva

Dana 26. studenog 2022., učenici Ana Zlatec i Daniel Jadanec sudjelovali su na regionalnom natjecanju Sudoku prvenstva za osnovne i […]

03. prosinca 2022.

Večer matematike 2022.

U srijedu 30.11.2022. i u četvrtak 1.12.2022. u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva i uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, i […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content