NASLOVNICA / Novosti / Posjet trećih razreda Vodocrpilištu Đurđevac

Posjet trećih razreda Vodocrpilištu Đurđevac

Autor:

20. travnja 2019.

Učenici trećih razreda su, 16. travnja 2019. godine, posjetili  Vodocrpilište Đurđevac, a vezano uz temu Vode zavičaja iz Prirode i društva.

Učenici su pješačili do Vodocrpilišta, a putem su promatrali vode tekućice, potok Čivićevac i vode stajaćice, bare i lokve te živi svijet u njima. Vježbali su prepoznavati najpoznatije biljke i životinje u vodama i pokraj njih te razumjeti važnost vode za život ljudi, biljaka i životinja. Učenici su kroz predavanje, gospodina Slavka Aušpergera, spoznali važnost Vodocrpilišta za život Đurđevčana i stanovnika okolnih mjesta, saznali su da pijemo kvalitetnu vodu te zanimljivosti o vodoopskrbnoj mreži i vidjeli način rada vodoopskrbe. Učenici su naučili razlikovati čistu od pitke vode te su uočili utjecaj čovjeka na onečišćenje i potrošnju vode. Vidjeli su postrojenje, unutrašnjost bunara za crpljenje vode te praćenje potrošnje vode na računalima. Prije ponovne duge šetnje na ugodnom proljetnom suncu i povratka prema školi, učenici su se okrijepili pripremljenim sokovima i grickalicama. Posjet je bio zanimljiv i edukativan.

Ostale obavijesti

01. srpnja 2022.

Uspjeh učenika na kraju nastavne godine

Na kraju nastavne godine uspjeh učenika naše škole je slijedeći: Ukupan broj učenika na kraju nastavne godine: 656 Redovni program: […]

01. srpnja 2022.

Maturalno putovanje 8. a razreda

Od 15. 6. do 19. 6. 2022. učenici 8. A razreda u pratnji svojeg razrednika Milana Kosa i učitelja Zorana […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content