NASLOVNICA / Novosti / Posjet školi

Posjet školi

Autor: Nikola Vuković

14. lipnja 2014.

U petak, 13.lipnja 2014.godine u našoj školi boravili su sudionici međunarodnog znanstvenog skupa: Interkulturalno obrazovanje i europske vrijednosti. Dvanaest doktora znanosti upoznalo se s radom škole kao i s aktivnostima vezanim za interkulturalno obrazovanje.

Do posjete je došlo na osnovu suradnje pedagoga škole Nikole Vukovića s dr.sc. Nevenom Hrvatićem profesorom na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Dr.sc. Hrvatić upoznat je s radom naše škole kao i s programima koje provodimo. pedagog škole o ovoj temi i radu naše škole govorio je na znanstvenim skupovima u čakovcu i Zagrebu. Objavljeno je i nekoliko stručnih radova pedagoga u znanstvenim i stručnim publikacijama.  Budući da se dr.sc. Hrvatić u svom profesionalnom radu bavi područjem pedagogije i interkulturalnog odgoja i obrazovanja posjet našoj školi imao je za cilj upoznati konkretne aktivnosti. Sudionici skupa ( njih 12 ) s pažnjom i velikim zanimanjem slušali su uvodno izlaganje ravnatelja škole Marijana Vinkovića kao i kasnije predavanje pedagoga škole.Na samom početku gostima je priređen kratki program dobrodošlice. U programu su sudjelovali učenici naše škole; mali zbor, recitatori, učenici Romi plesači kao i tamburaši. Nakon predavanja pedagoga škole uslijedila je rasprava i panel diskusija na temu interkulturalnog odgoja i obrazovanja. Svi sudionici sudjelovali su u rasparvi i iznosili svoja iskustva iz Hrvatske, Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Ovakva posjeta ima za cilj promociju škole kao i stručno usavršavanje djelatnika škole. U organizaciji skupa sudjelovale su psihologinja Marija Sladoljev i knjižničarka Nataša Švaco.

Ostale obavijesti

01. veljače 2023.

KAJ SO JELI NAŠI STARI?

U Odjelima za učenike s teškoćama u razvoju, dana 31.1. 2023. održana je prva u nizu kuharskaradionica. Nakon kraćeg istraživanja […]

01. veljače 2023.

Priprema djece za upis u prvi razred

U protekla dva tjedna stručni suradnici škole (psihologinja, logopedinja i pedagog) te ravnatelj škole kroz različite aktivnosti upoznali su buduće […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content