NASLOVNICA / Novosti / Posjet autobusnom i željezničkom kolodvoru

Posjet autobusnom i željezničkom kolodvoru

Autor: Maja Šalamon Nemet

21. studenoga 2023.

Učenici 2.a i 2.d razreda u pratnji učiteljice Željke Mihočke, učitelja Davora Šokeca te asistentica u nastavi Keti Balent i Maje Prelec Filipović posjetili su autobusni i željeznički kolodvor.
Ljubazni djelatnici su im pokazali prostorije željezničkog i autobusnog kolodvora te objasnili važnost kopnenog prometa cestom i prugom.
Na autobusnom kolodvoru su vidjeli čekaonicu, blagajnu, peron te se dodatno upoznali s ulogom voznog reda i autobusne karte. Učenike je najviše zanimalo kamo se sve može otputovati iz Đurđevca te koja je cijena karte za pojedinu relaciju.
Na željezničkom kolodvoru su saznali što rade prometnik, strojovođa i kondukter. Naučili su razlikovati putnički i teretni vlak te kako se sigurno ulazi i izlazi iz vlaka. Saznali su koliko brzo vlak može ići te koliko vlakova dođe i ode iz Željezničkog kolodvora Đurđevac u jednom danu.
Učenici su povezali nastavno gradivo sa izvornom stvarnošću te su dodatno ponovili naučeno iz Prirode i društva.

Davor Šokec

Ostale obavijesti

28. studenoga 2023.

“Ruksak pun kulture” u našoj školi – predstava Medo Bedo

Područne škole Budrovac, Čepelovac, Mičetinac, Sirova Katalena i ona za djecu s teškoćama u razvoju su u prošloj godini bile […]

27. studenoga 2023.

Helena Pintar i Franka Martinčić predstavljale našu školu na regionalnom natjecanju Sudoku prvenstva

Dana 25. studenoga 2023., učenice Helena Pintar i Franka Martinčić sudjelovale su na regionalnom natjecanju Sudoku prvenstva za osnovne i […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content