NASLOVNICA / Novosti / Posjet autobusnom i željezničkom kolodvoru

Posjet autobusnom i željezničkom kolodvoru

Autor: Maja Šalamon Nemet

21. studenoga 2023.

Učenici 2.a i 2.d razreda u pratnji učiteljice Željke Mihočke, učitelja Davora Šokeca te asistentica u nastavi Keti Balent i Maje Prelec Filipović posjetili su autobusni i željeznički kolodvor.
Ljubazni djelatnici su im pokazali prostorije željezničkog i autobusnog kolodvora te objasnili važnost kopnenog prometa cestom i prugom.
Na autobusnom kolodvoru su vidjeli čekaonicu, blagajnu, peron te se dodatno upoznali s ulogom voznog reda i autobusne karte. Učenike je najviše zanimalo kamo se sve može otputovati iz Đurđevca te koja je cijena karte za pojedinu relaciju.
Na željezničkom kolodvoru su saznali što rade prometnik, strojovođa i kondukter. Naučili su razlikovati putnički i teretni vlak te kako se sigurno ulazi i izlazi iz vlaka. Saznali su koliko brzo vlak može ići te koliko vlakova dođe i ode iz Željezničkog kolodvora Đurđevac u jednom danu.
Učenici su povezali nastavno gradivo sa izvornom stvarnošću te su dodatno ponovili naučeno iz Prirode i društva.

Davor Šokec

Ostale obavijesti

09. srpnja 2024.

Naša škola treću godinu za redom dobila oznaku Sigurnija škola

U sklopu projekta “Sigurnija škola” u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa naša škola je i u ovoj školskoj godini, trećoj za […]

03. srpnja 2024.

Završna svečanost učenika osmih razreda

U utorak, 2. srpnja 2024. godine, u Domu kulture održana je završna svečanost učenika osmih razreda. Na početku programa nazočne […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas

Saznajte više informacija o isplatama

iTransparentnost

Skip to content