NASLOVNICA / Novosti / Polaznici izvannastavne aktivnosti Podmladak Crvenog križa sudjelovali na 46. sabirnoj akciji “Solidarnost na djelu”

Polaznici izvannastavne aktivnosti Podmladak Crvenog križa sudjelovali na 46. sabirnoj akciji “Solidarnost na djelu”

Autor:

14. listopada 2018.

Učenici 1. B razreda, polaznici Podmladka Crvenog križa  I njihova učiteljica Nada Petrović, 11. 10. 2018.,  posjetili su djelatnike I volontere  Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac.

Srdačno dočekani i pozdravljeni od predsjednice Branke Stipović, ravnateljice Marine Perica i dugogodišnjih volonterki  Božice  Posavec i Marte  Kolar učenici su upoznati što je zapravo Crveni križ, čime se sve bavi, kome pomaže i kako se može pomagati i sudjelovati u humanitarnom radu, što djeca kao članovi jedne aktivnosti mogu činiti za svoj grad, svoj zavičaj, svoju domovinu,

Podmlatkari  su sudjelovali  u sabirnoj akciji  “Solidarnost na djelu” pod nazivom  “Ne dvoji za drugog izdvoji”. Učenici su odlučili izdvojiti jednu svoju igračku I darovati  je potrebitoj  djeci. Svoje darove odložili su u veliku “Košaru solidarnosti”.  Podmlatkari su  izradili crteže “Košare  solidarnosti”  I darovali ih za zidne novine Crvenog križa.

U ovu  hvalevrijednu  akciju Podmlatkari su se uključili  s ciljem  razvoja osjetljivosti za druge.

U zajedničkom druženju uz sok I slatkiše učenici su primili I prigodne poklone.

Osjetljivost za druge  ima duboku humanu vrijednost  I obogaćuje društvo te predstavlja temelj zdravog odgoja  I budućeg zdravog društva.

Ostale obavijesti

27. ožujka 2023.

“Ljubičasti dan”-fotogalerija

Tijekom današnjeg dana učenici naše škole zajedno s učiteljima prigodno su obilježili “Ljubičasti dan” -dan podrške osobama oboljelih od epilepsije. […]

25. ožujka 2023.

Debata u OŠ Molve

U petak, 24.3.2023. učenici naše škole Paola Šestak, Luka i Karlo Sabolić, Mia Robotić i Petra Čeko posjetili su – […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content