NASLOVNICA / Novosti / Polaznici izvannastavne aktivnosti Podmladak Crvenog križa sudjelovali na 46. sabirnoj akciji “Solidarnost na djelu”

Polaznici izvannastavne aktivnosti Podmladak Crvenog križa sudjelovali na 46. sabirnoj akciji “Solidarnost na djelu”

Autor:

14. listopada 2018.

Učenici 1. B razreda, polaznici Podmladka Crvenog križa  I njihova učiteljica Nada Petrović, 11. 10. 2018.,  posjetili su djelatnike I volontere  Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac.

Srdačno dočekani i pozdravljeni od predsjednice Branke Stipović, ravnateljice Marine Perica i dugogodišnjih volonterki  Božice  Posavec i Marte  Kolar učenici su upoznati što je zapravo Crveni križ, čime se sve bavi, kome pomaže i kako se može pomagati i sudjelovati u humanitarnom radu, što djeca kao članovi jedne aktivnosti mogu činiti za svoj grad, svoj zavičaj, svoju domovinu,

Podmlatkari  su sudjelovali  u sabirnoj akciji  “Solidarnost na djelu” pod nazivom  “Ne dvoji za drugog izdvoji”. Učenici su odlučili izdvojiti jednu svoju igračku I darovati  je potrebitoj  djeci. Svoje darove odložili su u veliku “Košaru solidarnosti”.  Podmlatkari su  izradili crteže “Košare  solidarnosti”  I darovali ih za zidne novine Crvenog križa.

U ovu  hvalevrijednu  akciju Podmlatkari su se uključili  s ciljem  razvoja osjetljivosti za druge.

U zajedničkom druženju uz sok I slatkiše učenici su primili I prigodne poklone.

Osjetljivost za druge  ima duboku humanu vrijednost  I obogaćuje društvo te predstavlja temelj zdravog odgoja  I budućeg zdravog društva.

Ostale obavijesti

04. prosinca 2023.

Karlu Saboliću uručena diploma za 22. Bijenalnu međunarodnu izložbu dječje umjetnosti Kanagawa, Japan

Hrvatski školski muzej organizirao je svečanu dodjelu diploma autorima nagrađenih radova na 22. Bijenalnoj međunarodnoj izložbi dječje umjetnosti Kanagawa, Japan pozvavši nagrađenog […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content