NASLOVNICA / Novosti / „Pogača z oreji“ u Odjelima za učenike s teškoćama u razvoju

„Pogača z oreji“ u Odjelima za učenike s teškoćama u razvoju

Autor:

01. listopada 2019.

Tjedan cjeloživotnog učenja je nacionalna kampanja, čiji je cilj podizanje svijesti o važnosti učenja i obrazovanja, a obilježava se od 30. rujna do 6. listopada.. Kroz brojne aktivnosti organizirane u sklopu Tjedna ističu kako se učiti može na različite neformalne načine, kao što su tečajevi, radionice, predavanja i učenje kroz iskustvo. Obilježavanju ove kampanje pridružili su se i učenici Odjela za učenike s teškoćama u razvoju.

Povodom obilježavanja Tjedna cjeloživotnog učenja u goste su došli: članice Udruge žena Grada Đurđevca,  gospođa Ljubica Dobravec, gospođa Verona Lenhard i gospođa Elizabeta Sabolić te učenici odgojno-obrazovne skupine G4a iz Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Podravsko sunce“ Koprivnica sa svojom učiteljicom Jelenom Peras. Svi učenici odgojno- obrazovnih skupina iz Koprivnice i naše škole danas su učili kroz iskustvo te su pripremali „Pogaču s orejima“, nematerijalno, zaštićeno kulturno dobro grada Đurđevca.

U uvodnom dijelu, gospođa Ljubica Dobravec održala je kratko predavanje o "Pogači z oreji". Zatim je uslijedila i sama izrada  pogače, u kojoj su učenici zajedno s gospođama  imali priliku mijesiti tijesto, valjati tijesto, posipati sa orasima i oblikovati te na kraju i kušati ispečenu pogaču.

Zahvaljujemo se gospođama iz Udruge žena grada Đurđevca što su nas sa svojim iskustvom i znanjem poučile kako pripremiti pogaču i svim prijateljima iz Koprivnice što su nam se pridružili!

Ostale obavijesti

08. prosinca 2022.

Učenici 8.d razreda osvojili posjet Interpretacijskom centru Muzej bećarac

Učenici 8. d razreda osvojili su besplatan posjet Interpretacijskom centru Muzej bećarca u Pleternici. Rezultat je to prijave na Javni […]

07. prosinca 2022.

Školski medni dan

„Slatko, slađe, najslađe – MED.“ Učenici prvog razreda Osnovne škole Đurđevac obilježili su Školski medni dan koji se svake godine […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content