NASLOVNICA / Novosti / Područne škole u Varaždinu

Područne škole u Varaždinu

Autor:

14. studenoga 2013.

Učenici Područnih škola Budrovac, Mičetinac i Sirova Katalena sa svojim su učiteljicama Olgom Lazar, Majom Matić i Martinom Krajcar Baltić, 12. studenog 2013. posjetili Varaždin. 

U Hrvatskom narodnom kazalištu uživali su u dječjoj predstavi Čarobnica Berta, Maks i mala princeza, koja ih je poučila o čaroliji, prijateljstvu i ljubavi, nakon čega su razgledali cijelo kazalište i koncertnu dvoranu.

U šetnji gradom, upoznali su bogatu kulturnu baštinu ovog prekrasnog baroknog grada. Posjetili su varaždinsku katedralu, brojili anđele u Anđelinjaku, divili se Starom gradu te u Entomološkom muzeju upoznali čarobni svijet kukaca. Nastavni dan nastavili su u Gradskoj knjižnici i čitaonici Metel Ožegović, a posebno ih je oduševio Dječji odjel Gradske knjižnice gdje ih je ljubazna knjižničarka odvela u čaroban svijet knjiga.

U povratku kući, na željezničkom kolodvoru u Koprivnici, usvojili su nastavne sadržaje iz prometne kulture.

Uz pjesmu i osmijeh, put kući brzo je prošao. Zasigurno će posjet baroknom Varaždinu dugo ostati u sjećanju malih putnika, a znanja stečena toga dana pomoći će u usvajanju novih nastavnih sadržaja. 

Ostale obavijesti

21. rujna 2023.

Zaziv Duha Svetoga za početak školske godine 2023./2024. u Odjelu za učenike s teškoćama u razvoju

U srijedu 20. rujna, djelatnici i učenici naše škole prisustvovali su svetoj misi u župnoj crkvi sv. Jurja u Đurđevcu. […]

20. rujna 2023.

Dječji recital kajkavske poezije

Već drugu godinu zaredom naša učenica iz 4. d razreda, Maja Pecikozić izabrana je za javni nastup u Krapini na […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content