NASLOVNICA / Novosti / Područne škole u utorak 18. listopada 2022. posjetile Viroviticu

Područne škole u utorak 18. listopada 2022. posjetile Viroviticu

Autor: Monika Rupčić

19. listopada 2022.

Veselje koje su učenici područnih škola Sirove Katalene, Budrovca, Čepelovca i Mičetinca osjetili dok su dočekali svoj vlak protkalo je cijeli dan terenske nastave u Virovitici.

Osim što su se neki učenici prvi put vozili ovim prijevoznim sredstvom, uz ugodnu vožnju vlakom naučili su i neke nove pojmove poput: peron, kolosijek, prometnik i kondukter. U Virovitici su posjetili jedinstvenu izložbu u ovom dijelu Europe, pod nazivom „Virovitica voli vlakove“.  Na njoj su svoje mjesto pronašle makete vlakova, tramvaja, automobila, autobusa, tenkova i helikoptera. Osim što su uživali u izlošcima, mogli su tako pokretati makete vlakova na različite načine, što ih je posebno oduševilo. Svako dijete glumilo je prometnika i tako naučilo ponešto i o tome poslu, a nakon što su svoj vlak vratili na početni kolodvor dobili su i diplomu za položen ispit stručnog osposobljavanja za zanimanje „STROJOVOĐA ZA MALE VLAKOVE“. Naučili su pritom i kako se izrađuju umanjeni dijelovi za makete, poput drveća, planina i slično.

Nakon izložbe su laganom šetnjom razgledali grad i došli do parka u kojem ih je osvojio glazbeni most koji svira određene tonove dok prolaznici njime hodaju. Nakon posjete dvorcu Pejačević i razgledavanja parka, odmorili su na gradskom dječjem igralištu.

Na povratku kući uočili su još vrsta prometa, osim željezničkog u kojem su sudjelovali na početku radnog dana. Objedinili su dojmove u razgovoru s učiteljicama i sretno stigli na odredište na kolodvor Đurđevac.

Ostale obavijesti

27. svibnja 2024.

Predstava Internet genijalci

Dana 27. svibnja učenici od 1. do 4. razreda povodom Dana škole gledali su predstavu po imenu Internet genijalci koju […]

27. svibnja 2024.

Terenska nastava petih razreda u Osijeku

U petak, 24. svibnja 2024., učenici 5. A, 5. B, 5. C i 5. D razreda u pratnji svojih razrednica […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas

Saznajte više informacija o isplatama

iTransparentnost

Skip to content