NASLOVNICA / Novosti / Područne škole posjetile zdravstvene ustanove

Područne škole posjetile zdravstvene ustanove

Autor:

11. ožujka 2016.

Učenici Područnih škola Budrovac, Čepelovac i Sirova Katalena su u pratnji svojih učiteljica i učitelja 10. ožujka 2016. posjetili zdravstvene ustanove u Đurđevcu s ciljem njihovog upoznavanja te tako proveli interesantan i uzbudljiv dio nastavnog dana. 

Povezujući nastavne sadržaje prirode i društva i zdravstvenog odgoja, željeli su prošiti svoja znanja vezana uz temu zdravlja te su prvo posjetili Dom zdravlja gdje ih je dočekala glavna sestra u ispostavi Đurđevac Martina Flanjek i provela kroz sve odjele.

Tako su se učenici upoznali s radom službe hitne pomoći, doznali su tko je radiolog i što radi, kako se bolesnicima pomaže na fizikalnoj medicini i rehabilitaciji, razgledali su medicinsko – biokemijski laboratorij te  su posjetili pedijatrijsku i zubarsku ordinaciju gdje su ponovili važnost higijene i redovitog odlaska stomatologu. Svaki od njih, male je goste, upoznao sa svojom djelatnošću uz isticanje važnosti očuvanja zdravlja za dug i sretan život.

Na kraju su posjetili Ljekarnu „Škunca“ te se upoznali s odgovornim i vrijednim radom apotekara.

Svi zdravstveni djelatnicu učenike su vrlo ljubazno primili te svojom susretljivošću i gostoljubivošću dokazali da su liječnici naši prijatelji, da ih treba slušati te da su svojim požrtvovnim i nesebičnim radom uvijek spremni pomoći. Hvala im na tome. 

Ostale obavijesti

04. prosinca 2022.

Regionalno natjecanje Sudoku prvenstva

Dana 26. studenog 2022., učenici Ana Zlatec i Daniel Jadanec sudjelovali su na regionalnom natjecanju Sudoku prvenstva za osnovne i […]

03. prosinca 2022.

Večer matematike 2022.

U srijedu 30.11.2022. i u četvrtak 1.12.2022. u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva i uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, i […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content