NASLOVNICA / Novosti / Područne škole obilježile Pink Shirt Day

Područne škole obilježile Pink Shirt Day

Autor:

04. ožujka 2019.

Učenici područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena u organizaciji svojih učiteljica Silvije Topločić, Martine Krajcar Baltić i Olge Lazar te učitelja Davora Šokeca, 26. veljače 2019., integriranim nastavnim danom u Područnoj školi Čepelovac, obilježili su Dan ružičastih majica.

Svjesni činjenice da je nasilje, bilo kojeg oblika, prisutno svakodnevno u svim okruženjima, zajedničkim nastavnim danom i kroz niz aktivnosti, učenici su usvajali osnovna znanja o vršnjačkom nasilju te učili i vježbali kako pravilno reagirati u slučaju nasilja.

Kroz razgovor i igre uloga, učenici su doznali što je to nasilje, upoznali oblike nasilja, načine nenasilnog rješavanja sukoba, posljedice koje verbalno i fizičko nasilje ostavlja na žrtvi i nasilniku te zašto obilježavamo Dan ružičastih majica.

U sljedećoj aktivnosti, učenici su učili kako nastaje igrani film i tko sve sudjeluje u snimanju filmova, nakon čega su i sami snimili kratke igrane filmove. Podijelili su se u tri skupine. Svaka skupina dobila je kratki motivacijski scenarij koji su učenici morali doraditi te napisati dijaloge, podijeliti uloge i uvježbati scene. Osmišljene i uvježbane scenarije, mali su glumci vrlo uvjerljivo odglumili, te su snimljena tri kratka igrana filma u kojima su prikazani oblici vršnjačkog nasilja.

Nastavni dan završen je plesom protiv nasilja uz himnu Dana ružičastih majica Život nije siv, Mie Dimšić te zajedničkim fotografiranjem uz poruku Nasilje prestaje ovdje.

Pridružimo se svi i recimo NE! Nasilje nije cool! Ne bojmo se biti iznimka i ustati protiv nasilja. Pošaljimo svijetu samo jednu poruku – NASILJE PRESTAJE OVDJE!

Ostale obavijesti

29. rujna 2022.

Šahovska grupa počela s radom

Danas, 29. rujna 2022. godine, počela je s radom Šahovska grupa. Okupilo se dvadeset polaznika koji će pod vodstvom učitelja […]

29. rujna 2022.

NAJAVA: Obilježavanje Dječjeg tjedna

Idućeg tjedna u našoj školi raznim aktivnostima obilježavamo dječji tjedan. OBILJEŽAVANJE DJEČJEG TJEDNA Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija i […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content