NASLOVNICA / Novosti / Područne škole i roditeljski sastanci

Područne škole i roditeljski sastanci

Autor:

06. ožujka 2013.

Za roditelje učenika Područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena održan je 27. veljače 2013. roditeljski sastanak u Područnoj školi Čepelovac na temu ,,Poticanje kreativnosti kod djece″.

Predavanje su pripremile učiteljice Nada Petrović i Olga Lazar te roditeljima govorile o tome što je to kreativnost, o osobinama kreativnih osoba, odnosu kreativnosti i inteligencije te svoje predavanje povezale s potrebom za kreativnošću učenika kroz sve nastavne predmete.

Kako biti kreativnog mišljenja te gdje i kako kreativnost može koristiti u usvajanju nastavnih sadržaja, roditelji su doznali kroz radionicu gdje su se okušali u kreativnom radu u nastavi hrvatskog jezika, matematike te prirode i društva.  

Tijekom školske godine, 4. prosinca u Područnoj školi Budrovac, održan je još jedan zajednički roditeljski sastanak gdje su roditelji sa svojom djecom sudjelovali predavanju vezanom uz zdravstveni odgoj učenika. Učiteljice su, u dogovoru sa školskom liječnicom, pozvale višu medicinsku sestru Sanju Zbodulju, koja je govorila o zdravoj prehrani školske djece, higijeni jela, važnosti pijenja vode te o skrivenim kalorijama želeći istaknuti potrebu zdrave i raznolike prehrane za pravilan rast i razvoj učenika.

Ovakvi zajednički roditeljski sastanci u područnim školama, gdje se s roditeljima, ali i s učenicima, obrađuju teme iz odgojnih i obrazovnih područja, održavaju se redovito svake godine.

Ostale obavijesti

28. lipnja 2022.

Projekt Bartimej

U sklopu projekta „Bartimej“ Odjele za učenike s teškoćama u razvoju su posjetili učenici gimnazija iz Zagreba, Varaždina, Čakovca i […]

28. lipnja 2022.

Radionica o znakovnom jeziku

Povjerenik za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Varaždinske biskupije, velečasni Leonardo Šardi, je na inicijativu vjeroučiteljice Martine Rukavine […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content