NASLOVNICA / Novosti / Pobjednici u sakupljanju baterija iz 2020. godine na terenskoj nastavi

Pobjednici u sakupljanju baterija iz 2020. godine na terenskoj nastavi

Autor: Martina Lovrak Ivanov

18. lipnja 2021.

U utorak 15. lipnja 2021. godine pobjednici u sakupljanju baterija iz 2020. godine ostvarili su svoju nagradnu terensku nastavu. To su bili učenici 7. d razreda sa svojom razrednicom Davorkom Hrženjak i učenici dodatne nastave iz biologije iz sedmih i osmih razreda s učiteljicom biologije Martinom Lovrak Ivanov. Prijevozno sredstvo bilo je bicikl što je učenike oduševilo. Zahvaljujemo se Policijskoj upravi Đurđevac na pratnji tijekom vožnje biciklima.

Pored jezera Batinske

Na samom početku učenici su razgledavali Posjetiteljski centar Đurđevačkih pijesaka u pratnji direktora Turističke zajednice Grada Đurđevca, Maria Fučeka. Posjetiteljski centar na multimedijalan način posjetiteljima kroz koncept proširene stvarnosti u zatvorenom prostoru prezentira sve posebnosti pustinjskog krajolika i bogatstvo raznolikosti životinjskog i biljnog svijeta koji živi na pijescima. Učenici su bili jako zadovoljni posjetom te su poželjeli doći ponovno kako bi detaljnije mogli proučiti sve što on nudi.

Posjetiteljski centar
Posjetiteljski centar Đurđevačkih pijesaka

Nakon toga biciklima se krenulo prema selu Batinske. Tamo su učenici osim igre mogli ponoviti i naučiti o biljnim i životinjskim vrstama koje tamo imaju stanište kao što je dabar, čaplje, leptiri, perunike i mnoge druge. Prošetali smo do potoka Bistra te putem sreli mnoge leptire i zamišljali kako su se nekad djeca baš u njoj kupala i maštovito igrala.

Predavanje na jezeru Batinske
Minuta za igru i odmor

Nakon jezera Batinski krenuli smo biciklima prema posebnom šumskom rezervatu Crnim jarakima, upoznali vrste drveća koji tamo imaju svoje stanište i mnoge druge zanimljivosti. Malo se rashladili u ljepoti šumskog hlada, uživali u pjevu ptica i mirisima i krenuli dalje prema Đurđevcu.

Crni jarki
Polazak iz Crnih jaraka

U posebnom geografsko-botaničkom rezervatu Đurđevačkih pijesaka nismo se dugo zadržavali zbog jakog sunčevog zračenja. Potražili smo mravljeg lava, kukca koji živi u rezervatu po kojem je dobila naziv i naša učenička zadruga. Malo prošetali, saznali pokoju novu informaciju i krenuli na okrjepu u restoran utvrde Stari grad. Poduzeće Friš d.o.o iz Križevaca svojom donacijom podržao je financijski našu terensku nastavu.

Đurđevački pijesci

Ova terenska nastava je bila neobična zbog načina prijevoza- bicikliranja koja nije bila običaj u našoj školi do sada. S obzirom na prekrasna iskustva nastavit ćemo ovakav način rada i u slijedećim školskim godinama jer je vidljivo da ostavlja neobrisiv trag u sjećanju na druženje i posebnu čar prirode.

Učiteljica Martina Lovrak Ivanov

Ostale obavijesti

19. svibnja 2024.

Područne škole sudjeluju u obilježavanju akcije Svibanj- mjesec zaštite od požara

Manifestacija „Svibanj – mjesec zaštite od požara „ nacionalnog je karaktera i provodi se dugi niz godina.Učenici područnih škola Budrovac, […]

18. svibnja 2024.

Natjecanje u krasnoslovu

Na 11. Natječaju Podravina u stihovima u finale je prošlo 29. autorskih recitala učenika od 5. do 8. r. Učenici […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas

Saznajte više informacija o isplatama

iTransparentnost

Skip to content