NASLOVNICA / Novosti / Plemenita akcija za kraj nastavne godine

Plemenita akcija za kraj nastavne godine

Autor: Antonela Carek

16. lipnja 2021.

Prije sedam godina stvoren je sigurni kutak, oporavilište i utočište za ozlijeđene, neželjene, napuštene i zlostavljane životinje – Grgin konak.

To je stalan ili privremeni dom za preko 300 životinja. Tamo su krave, koze, ovce, mufloni, svinje, poniji, magarci, konji, mačke, kunići, kornjače, emui, kokoši, pure, paunovi, biserke, guske, patke, golubovi, vrane, svraka, papagaj, jastreb, galeb, roda, sova, lisice, šarani… Teško ih je sve i pobrojati.

Grgin konak je dom životinjama pristiglim iz svih krajeva Lijepe Naše, a nalazi se u našoj blizini, nadomak Donjih Zdjelica. Gotovo svaka životinja tamo iza sebe ima tužnu priču i težak život prije dolaska na konak. Sada svaka od njih živi slobodno, ima svoje ime, predivno mjesto za život, ljude koji svakodnevno skrbe o svim njihovim potrebama, obasipaju ih ljubavlju i nježnošću.

I mi smo poželjeli biti dijelom te predivne priče. Učenici i djelatnici OŠ Đurđevac još su jednom pokazali što se može kad se male ruke slože te su u svega nekoliko dana prikupili veliku donaciju hrane za dlakave i pernate štićenike konaka. Osnivač konaka Hrvoje Gregurić, zvan Grga, nije mogao skriti oduševljenje kada smo mu dostavili višemjesečnu zalihu hrane za životinje. Zahvalio je svima te pozvao sve učenike i djelatnike da sa svojim obiteljima posjete životinje kojima su pomogli.

                                                   učiteljica Sanja Sabolić

Ostale obavijesti

05. srpnja 2021.

Svečana dodjela svjedodžbi osmašima i proglašenje učenika generacije

Danas je u velikoj dvorani naše škole održana skromna, no svečana dodjela svjedodžbi učenicima osmih razreda. Okupljenim osmašima s nekoliko […]

05. srpnja 2021.

Preuzet paket za projekt Crvenog križa Sigurnije škole i vrtići

U našu školu stigle su torbe prve pomoći koje će biti podrška u projektu Crvenog križa koji je odobrilo Ministarstvo […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content