NASLOVNICA / Novosti / Pjevački zbor na obljetnici Mate Lešćana

Pjevački zbor na obljetnici Mate Lešćana

Autor: Kristina Benko - Markovica

14. prosinca 2021.

Ovog je vikenda u sklopu programa Adventa  u Đurđevcu obilježena 85. obljetnica rođenja i 30. obljetnica smrti Mate Lešćana, priznatog hrvatskog skladatelja, koncertnog i liturgijskog orguljaša, improvizatora, zborovođe, glazbenog pedagoga, muzikologa te autora brojnih stručnih i znanstvenih radova.

U glazbenom djelu programa nastupali su dječji zbor Osnovne škole Đurđevac, pod vodstvom prof. Kristine Benko Markovica, dječji zbor osnovne glazbene škole u Đurđevcu, Djevojački zbor Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva te ŽVS Đurđevčice koji su redom otpjevali skladbe ovog uvaženog glazbenika Ave Maria, Diva mati, Responzorij za Requiem, Prva je vura i Slobodo.

Obljetnica je započela stručno – znanstvenim skupom u Domu kulture u Đurđevcu gdje je predstavljena publikacija dr. sc. Ivane Senjan pod nazivom U spomen na Matu Lešćana te promocija digitalnog albuma Hvali, dušo moja.

U službenom djelu programa o projektu, publikaciji i o digitalnom izdanju albuma govorila je Ivana Senjan, dok su o poznavanju rada Mate Lešćana govorili i đurđevački slikar Zdravko Šabarić, predsjednica Hrvatskog društva crkvenih glazbenika i profesorica na Institutu za crkvenu glazbu Katoličkog bogoslovnog fakulteta Ruža sestra Domagoja Ljubičić te tajnik Hrvatskog društva crkvenih glazbenika magistar muzike Kristijan Palčec.

Ostale obavijesti

19. svibnja 2024.

Područne škole sudjeluju u obilježavanju akcije Svibanj- mjesec zaštite od požara

Manifestacija „Svibanj – mjesec zaštite od požara „ nacionalnog je karaktera i provodi se dugi niz godina.Učenici područnih škola Budrovac, […]

18. svibnja 2024.

Natjecanje u krasnoslovu

Na 11. Natječaju Podravina u stihovima u finale je prošlo 29. autorskih recitala učenika od 5. do 8. r. Učenici […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas

Saznajte više informacija o isplatama

iTransparentnost

Skip to content