NASLOVNICA / Novosti / Pjevački zbor na obljetnici Mate Lešćana

Pjevački zbor na obljetnici Mate Lešćana

Autor: Kristina Benko - Markovica

14. prosinca 2021.

Ovog je vikenda u sklopu programa Adventa  u Đurđevcu obilježena 85. obljetnica rođenja i 30. obljetnica smrti Mate Lešćana, priznatog hrvatskog skladatelja, koncertnog i liturgijskog orguljaša, improvizatora, zborovođe, glazbenog pedagoga, muzikologa te autora brojnih stručnih i znanstvenih radova.

U glazbenom djelu programa nastupali su dječji zbor Osnovne škole Đurđevac, pod vodstvom prof. Kristine Benko Markovica, dječji zbor osnovne glazbene škole u Đurđevcu, Djevojački zbor Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva te ŽVS Đurđevčice koji su redom otpjevali skladbe ovog uvaženog glazbenika Ave Maria, Diva mati, Responzorij za Requiem, Prva je vura i Slobodo.

Obljetnica je započela stručno – znanstvenim skupom u Domu kulture u Đurđevcu gdje je predstavljena publikacija dr. sc. Ivane Senjan pod nazivom U spomen na Matu Lešćana te promocija digitalnog albuma Hvali, dušo moja.

U službenom djelu programa o projektu, publikaciji i o digitalnom izdanju albuma govorila je Ivana Senjan, dok su o poznavanju rada Mate Lešćana govorili i đurđevački slikar Zdravko Šabarić, predsjednica Hrvatskog društva crkvenih glazbenika i profesorica na Institutu za crkvenu glazbu Katoličkog bogoslovnog fakulteta Ruža sestra Domagoja Ljubičić te tajnik Hrvatskog društva crkvenih glazbenika magistar muzike Kristijan Palčec.

Ostale obavijesti

28. lipnja 2022.

Projekt Bartimej

U sklopu projekta „Bartimej“ Odjele za učenike s teškoćama u razvoju su posjetili učenici gimnazija iz Zagreba, Varaždina, Čakovca i […]

28. lipnja 2022.

Radionica o znakovnom jeziku

Povjerenik za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Varaždinske biskupije, velečasni Leonardo Šardi, je na inicijativu vjeroučiteljice Martine Rukavine […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content