NASLOVNICA / Novosti / Pink Shirt Day 2020

Pink Shirt Day 2020

Autor: Arijana Lenardić

27. veljače 2020.

U srijedu, 26. veljače 2020. godine, učenici 5.c razreda te svih 7. razreda obilježili su Dan ružičastih majica i tako završili međupredmetni projekt naziva „Think Maths, Use English and Do Sports!“.

Cilj projekta bio je povezati nastavne sadržaje Matematike, Engleskoga jezika i Tjelesne i zdravstvene kulture te ukazati učenicima kako istovremeno mogu razvijati matematičko mišljenje koristeći engleski jezik, a sve to uz pokret i zabavu.

Tijekom prvog polugodišta, učenici su na redovnoj nastavi povezivali nastavne sadržaje navedenih nastavnih predmeta. Učili su nazive sportova i sportske opreme na engleskom jeziku, preračunavali površine sportskih terena, izvodili plesove uz pjesme na engleskom jeziku (…).

U siječnju i veljači ove godine, učenici polaznici dodatne nastave i izvannastavnih aktivnosti izradili su online knjižicu pomoću alata Storyjumper.

Sudjelovali su i u sportskim igrama povodom Dana ružičastih majica (Pink Shirt Day). Učenici su rješavali kviz u alatu Wordwall koristeći mobitele, pronalazili rješenja problemskih zadataka povezivanjem sva tri nastavna predmeta (npr. redali su se na gredi po mjesecu u kojem su rođeni pritom izgovarajući mjesece na engleskom jeziku, gradili su hanoi toranj pomoću sportskih rekvizita, rješavali matematičke zadatke na radnim listićima…).

Kroz ovaj projekt, učenici su imali prilike usvajati nastavne sadržaje kroz različite metode i oblike rada (snimanje prilikom govorenja i čitanja engleskoga jezika, razvijanje suradničkog učenja i promicanje tolerancije kroz rješavanje problemskih zadataka u parovima i skupinama) s naglaskom na međupredmetne teme Osobni i socijalni razvoj, Učiti kako učiti te Upotreba IKT-a u nastavi.

Storyjumper knjižicu možete pogledati na:

 https://www.storyjumper.com/book/index/77003105/5e08b7f5884e4

Wordwall kviz možete odigrati na:

https://wordwall.net/play/833/224/496

Kratki video uradak povodom obilježavanja Dana ružičastih majica možete pogledati na:

https://youtu.be/RiCKWpnfdWI

učiteljice Ana Cenkovčan, Lidija Martinčić i Arijana Lenardić​

Ostale obavijesti

21. rujna 2023.

Zaziv Duha Svetoga za početak školske godine 2023./2024. u Odjelu za učenike s teškoćama u razvoju

U srijedu 20. rujna, djelatnici i učenici naše škole prisustvovali su svetoj misi u župnoj crkvi sv. Jurja u Đurđevcu. […]

20. rujna 2023.

Dječji recital kajkavske poezije

Već drugu godinu zaredom naša učenica iz 4. d razreda, Maja Pecikozić izabrana je za javni nastup u Krapini na […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content