NASLOVNICA / Novosti / Peta Mala olimpijada učenika područnih škola

Peta Mala olimpijada učenika područnih škola

Autor:

12. rujna 2012.

Učenici Područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena su sa svojim učiteljicama Olgom Lazar, Marijom Šimunić, Nadom Petrović i Senkom Zobunđija obilježile 12. rujna 2012. Hrvatski olimpijski dan kroz niz zajedničkih aktivnosti.

Okupili su se u Područnoj školi Čepelovac gdje su započeli svoj nastavni dan predavanjem uz PowerPoint prezentaciju o povijesti Olimpijskih igara i olimpijskim sportovima koje su održale učiteljica Nada Petrović i učiteljica engleskog jezika Maja Mlinarić Horvat, ujedno ponavljajući s učenicima  vokabular na engleskom jeziku. Nakon predavanja, učenicima je bio gost u razredu profesor tjelesne i zdravstvene kulture, Ivor Bolteković-Tkalec te im govorio o važnosti bavljenja sportom, sportskom ponašanju i zdravoj prehrani za pravilan rast i razvoj djeteta.

Nakon učenja, učenici i njihove učiteljice su u pratnji  gospodina Slavka Horvata, Dražena Šemovčana i Ivora Boltekovića-Tkaleca uz olimpijsku zastavu odšetali do nogometnog igrališta u Čepelovcu gdje su doručkovali i pripremili se za održavanje pete po redu Male olimpijade učenika područnih škola.

Učenici su se povedeni geslom olimpijskih igara: brže, više, jače, natjecali u tri sportske discipline i postigli sljedeće rezultate:

Učenici prvog razreda skakali su u vrećama. Prvo mjesto osvojili su Ena Pleško i Karlo Lebinec iz PŠ Čepelovac. Drugo mjesto osvojili su Tena Đukić i David Zebec iz PŠ Budrovac. Treće mjesto osvojili su Matea Zebec iz PŠ Budrovac i Antonio Jušta iz PŠ Mičetinac. Medalje i prigodne majice najuspješnijima podijelili su gradonačelnik grada Đurđevca, gospodin Slavko Gračan i predsjednik Mjesnog odbora Čepelovac, gospodina Slavko Horvat.

Učenici drugog razreda bacali su lopticu u cilj. Zlatnu medalju osvojili su Lucija Kovačev iz PŠ Budrovac i Karlo Kovač iz PŠ Čepelovac. Srebrnu medalju osvojili su Marta Globan i Dorijan Augustinović iz PŠ Sirova Katalena. Brončanu medalju osvojili su Mateja Škrinjar iz PŠ Čepelovac i Ivan Pajtak iz PŠ Mičetinac. Medalje i majice malim olimpijcima podijelili su predsjednik Nogometnog kluba Vinogradar, gospodin Dražen Šemovčan i tajnik Zajednice sportskih udruga Grada Đurđevca, gospodin Željko Orač.

Učenici trećeg razreda skakali su u dalj s mjesta. Prvo mjesto osvojili su Ema Čorba iz PŠ Čepelovac i Tomislav Čukljaš iz PŠ Budrovac. Drugo mjesto osvojili su Ana Bajsar iz PŠ Sirova Katalena i Luka Perčulija iz PŠ Budrovac. Treće mjesto osvojili su Ružica Gavrić i Borna Zglavnik iz PŠ Sirova Katalena. Najuspješnijim natjecateljima medalje i majice podijelili su učiteljica u mirovini Dorotea Kovač i profesor tjelesne i zdravstvene kulture, Ivor Bolteković-Tkalec.

Sretni i uzbuđeni, nagrađeni učenici tješili su svoje prijatelje koji nisu osvojili nagrade riječima: Nije važno pobijediti, već je važno sudjelovati i time pokazali da imaju veliko i toplo srce.

Hvala svim vanjskim suradnicima i gostima koji su svojim sudjelovanjem uveličali ovo sportsko natjecanje, svim mamama učenika PŠ Čepelovac koje su pomagale u organizaciji i provedbi  susreta i mnogim roditeljima, bakama i djedovima koji su došli bodriti svoje mališane.

Ostale obavijesti

09. srpnja 2024.

Naša škola treću godinu za redom dobila oznaku Sigurnija škola

U sklopu projekta “Sigurnija škola” u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa naša škola je i u ovoj školskoj godini, trećoj za […]

03. srpnja 2024.

Završna svečanost učenika osmih razreda

U utorak, 2. srpnja 2024. godine, u Domu kulture održana je završna svečanost učenika osmih razreda. Na početku programa nazočne […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas

Saznajte više informacija o isplatama

iTransparentnost

Skip to content