NASLOVNICA / Novosti / Peta Mala olimpijada učenika područnih škola

Peta Mala olimpijada učenika područnih škola

Autor:

12. rujna 2012.

Učenici Područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena su sa svojim učiteljicama Olgom Lazar, Marijom Šimunić, Nadom Petrović i Senkom Zobunđija obilježile 12. rujna 2012. Hrvatski olimpijski dan kroz niz zajedničkih aktivnosti.

Okupili su se u Područnoj školi Čepelovac gdje su započeli svoj nastavni dan predavanjem uz PowerPoint prezentaciju o povijesti Olimpijskih igara i olimpijskim sportovima koje su održale učiteljica Nada Petrović i učiteljica engleskog jezika Maja Mlinarić Horvat, ujedno ponavljajući s učenicima  vokabular na engleskom jeziku. Nakon predavanja, učenicima je bio gost u razredu profesor tjelesne i zdravstvene kulture, Ivor Bolteković-Tkalec te im govorio o važnosti bavljenja sportom, sportskom ponašanju i zdravoj prehrani za pravilan rast i razvoj djeteta.

Nakon učenja, učenici i njihove učiteljice su u pratnji  gospodina Slavka Horvata, Dražena Šemovčana i Ivora Boltekovića-Tkaleca uz olimpijsku zastavu odšetali do nogometnog igrališta u Čepelovcu gdje su doručkovali i pripremili se za održavanje pete po redu Male olimpijade učenika područnih škola.

Učenici su se povedeni geslom olimpijskih igara: brže, više, jače, natjecali u tri sportske discipline i postigli sljedeće rezultate:

Učenici prvog razreda skakali su u vrećama. Prvo mjesto osvojili su Ena Pleško i Karlo Lebinec iz PŠ Čepelovac. Drugo mjesto osvojili su Tena Đukić i David Zebec iz PŠ Budrovac. Treće mjesto osvojili su Matea Zebec iz PŠ Budrovac i Antonio Jušta iz PŠ Mičetinac. Medalje i prigodne majice najuspješnijima podijelili su gradonačelnik grada Đurđevca, gospodin Slavko Gračan i predsjednik Mjesnog odbora Čepelovac, gospodina Slavko Horvat.

Učenici drugog razreda bacali su lopticu u cilj. Zlatnu medalju osvojili su Lucija Kovačev iz PŠ Budrovac i Karlo Kovač iz PŠ Čepelovac. Srebrnu medalju osvojili su Marta Globan i Dorijan Augustinović iz PŠ Sirova Katalena. Brončanu medalju osvojili su Mateja Škrinjar iz PŠ Čepelovac i Ivan Pajtak iz PŠ Mičetinac. Medalje i majice malim olimpijcima podijelili su predsjednik Nogometnog kluba Vinogradar, gospodin Dražen Šemovčan i tajnik Zajednice sportskih udruga Grada Đurđevca, gospodin Željko Orač.

Učenici trećeg razreda skakali su u dalj s mjesta. Prvo mjesto osvojili su Ema Čorba iz PŠ Čepelovac i Tomislav Čukljaš iz PŠ Budrovac. Drugo mjesto osvojili su Ana Bajsar iz PŠ Sirova Katalena i Luka Perčulija iz PŠ Budrovac. Treće mjesto osvojili su Ružica Gavrić i Borna Zglavnik iz PŠ Sirova Katalena. Najuspješnijim natjecateljima medalje i majice podijelili su učiteljica u mirovini Dorotea Kovač i profesor tjelesne i zdravstvene kulture, Ivor Bolteković-Tkalec.

Sretni i uzbuđeni, nagrađeni učenici tješili su svoje prijatelje koji nisu osvojili nagrade riječima: Nije važno pobijediti, već je važno sudjelovati i time pokazali da imaju veliko i toplo srce.

Hvala svim vanjskim suradnicima i gostima koji su svojim sudjelovanjem uveličali ovo sportsko natjecanje, svim mamama učenika PŠ Čepelovac koje su pomagale u organizaciji i provedbi  susreta i mnogim roditeljima, bakama i djedovima koji su došli bodriti svoje mališane.

Ostale obavijesti

04. prosinca 2023.

Karlu Saboliću uručena diploma za 22. Bijenalnu međunarodnu izložbu dječje umjetnosti Kanagawa, Japan

Hrvatski školski muzej organizirao je svečanu dodjelu diploma autorima nagrađenih radova na 22. Bijenalnoj međunarodnoj izložbi dječje umjetnosti Kanagawa, Japan pozvavši nagrađenog […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content