NASLOVNICA / Novosti / Otvaramo natječaj za učenike naše škole Održive misli

Otvaramo natječaj za učenike naše škole Održive misli

Autor: Martina Lovrak Ivanov

15. studenoga 2019.

Kao i prošle školske godine naša škola je uključena u projekt Održive misli u organizaciji Grada Đurđevca. Natječaj za ovaj projekt počinje 15. studenog, a završava 5. prosinca 2019. godine. Zadatak je izraditi trodimenzionalni ukras za božićnu jelku od otpadnog materijala.

Upute o Natječaju:

Predmet:  Projekt Održive misli – školsko natjecanje

Cilj: oblikovati ukras za božićnu jelku od otpadnog materijala

Aktivnost:   Izrada trodimenzionalnog ukrasa za božićnu jelku od prikupljenog didaktičkog neoblikovanog materijala, otpada (papir, gume, stari tekstil, plastika, metal, drvo, staklo, cd-i, itd).

Sudionici: Učenici od 1. do 8. razreda osnovne škole

Tema:  Oblikovanje ukrasa za božićnu jelku  od otpada

Vremenik: Izrada ukrasa od 15. studenog 2019. godine do 5. prosinca 2019. godine.

Smjernice:

  • ukras veličine do 15 cm s pripremom za stavljanje na božićnu jelku (špaga, kukica,traka…)
  • cijeli proizvod mora biti od prikupljenih otpadnih materijala

Razrednici će učenike svojeg razreda informirati o Natječaju, te o potrebi prikupljenih otpada. Svaki  učenik u razredu  će oblikovati nakit od otpada po želji. Po završetku izrade ukrasa za božićnu jelku po razredima, razrednik će u dogovoru sa učenicima  izabrati dva najuspješnija rada koji će taj razred predstavljati.

Ta dva rada proslijedit će na Školsko natjecanje. Povjerenstvo u sastavu:Martina Lovrak Ivanov, Zoran Vidaković, Kristina Benko Markovica, Maja Šalamon Nemet i Nataša Švaco  će temeljem kriterija: originalnost, funkcionalnost, dizajn, tehnička kvaliteta, iskoristivost materijala, izabrati najbolji rad. Rad će biti nagrađen vrijednom nagradom (tabletom) od strane Osnivača na božićnoj priredbi 16.12.2019. godine.

Predani rad ne smije biti potpisan nego mora biti obilježen zaporkom i na njemu pisati razred- bez odjeljenja. ( Npr. Miš.35- 5. razred).  Razrednik kod predaje rada predaje i omotnicu na kojoj mora pisati također zaporka ukrasa. Unutar omotnice treba biti ispunjen obrazac. 

                                                                    Učiteljica Martina Lovrak Ivanov 

Ostale obavijesti

24. rujna 2021.

Jednodnevni izlet Odjela za učenike s teškoćama u razvoju

Učenici Odjela za učenike s teškoćama u razvoju uputili su se na jednodnevni izlet koji im je poklonio gradonačelnik Hrvoje […]

22. rujna 2021.

GODINA ČITANJA 2021. – Čitanje u knjižnici, plakati, autorska prava

Godina 2021. proglašena je Godinom čitanja. U našoj školi i knjižnici provode se različiti programi, projekti i aktivnosti. Poruka nacionalnog […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content