NASLOVNICA / Novosti / Osvojeno drugo mjesto na Međuopćinskom Natjecanju Crvenog križa

Osvojeno drugo mjesto na Međuopćinskom Natjecanju Crvenog križa

Autor: Martina Lovrak Ivanov

11. ožujka 2020.

Međuopćinsko natjecanje Crvenog križa ove godine održano je u OŠ Molve u subotu 07. 03. 2020. godine. Naša ekipa u sastavu: Anamarija Barberic, Matej Štefanov, Ema Minić, Fran Filipović, Mateo Popec i Domagoj Petreković osvojili su izvrsno drugo mjesto. 

Ovo natjecanje traje dosta dugo jer se sastoji od 6 djelova, četiri pismena i dva praktična djela. Učenici osim poznavanja prve pomoći koje pokazuju na dva radilišta na realističnim prikazanim ozljedama i situacijama moraju znati odraditi sve etape od zvanja hitne, preko zbrinjavanja ozlijeđenih koje treba pravilno prepoznati prema simptomima sve do davanja detaljnog izvješća i to u najviše 10 minuta. 

Na natjecanju smo imali  dva manekena koji su glumili ozlijeđene a to su bili Valerio Prevedan i Tin  Raknić. Suci koji ocijenjuju su liječnici i medicinsko osoblje tak da natjecanje dobiva još jedno važno iskustvo i ozbiljnost u pristupu. 

Osim praktičnih djelova natjecanje se sastoji i od četiri pismena djela gdje učenici pokazuju znanje o Hrvatskom Crvenom križu, pravima djece, Crvenom križu u svijetu i njenoj povijesti te o pravilima pružanja prve pomoći. 

Čestitke našoj ekipi koji su učenici sedmih razreda te svoje vještine i znanje još mogu nadograđivati i u osmom razredu. Bili su jedni od mlađih ekipa podmlatka na natjecanju jer najčešće su to učenici osmih razreda. To je još jedan razlog zašto je njihov uspjeh vrijedan i pohvalan. 

 Voditeljica ekipe podmlatka Crvenog križa Martina Lovrak Ivanov 

Ostale obavijesti

01. srpnja 2022.

Uspjeh učenika na kraju nastavne godine

Na kraju nastavne godine uspjeh učenika naše škole je slijedeći: Ukupan broj učenika na kraju nastavne godine: 656 Redovni program: […]

01. srpnja 2022.

Maturalno putovanje 8. a razreda

Od 15. 6. do 19. 6. 2022. učenici 8. A razreda u pratnji svojeg razrednika Milana Kosa i učitelja Zorana […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content