NASLOVNICA / Novosti / Organizirani posjeti razreda knjižnici

Organizirani posjeti razreda knjižnici

Autor:

24. studenoga 2013.

U Mjesecu hrvatske knjige učenici svih razreda posjećivali su knjižnicu i čitaonicu. Knjižničarka ih je upoznala s dijelovima Knjižnično informacijskog obrazovanja prema nastavnom planu i programu.

Učenici prvih razreda upoznali su školsku knjižnicu naučili su razliku između knjižnice i knjižare, slušali su priču o Mačku Pufu i knjiškom crvu, sudjelovali su u radionici oslikavajući straničnike. Učlanjeni su u knjižnicu i dobili su svoje iskaznice te su odmah veselo posudili prvu slikovnicu.

Učenici drugih razreda proučavali su časopise, a iz medijske kulture gledali su televizijsku dokumentarnu emisiju o prirodnim ljepotama i o zdravlju zubi i brizi o njima. Naučili su što je to dokumentarna i televizijska emisija te razliku između dokumentarnoga filma i dokumentarne serije.

Učenici trećih razreda naučili su glavne dijelove knjige, odgovorne podatke i osobe u stvaranju knjige na Putu od autora do čitatelja. Upoznali su se s projektom "Čitamo mi, u obitelji svi".

Učenici četvrtih razreda naučili su što je to referentna zbirka. Sudjelovali su u grupnom radu pri istraživanju informacijskih podataka u Rječnicima i pravopisu.

Učenici petih razreda naučili su što je Signatura i kako su knjige smještene na polici. Ponovili su abecedu i naučili važnost kataložnog opisa knjige.

Učenici šestih razreda ponovili su referentnu zbirku te naučili kako upotrebljavati kataloge i bibliografske podatke pri izradi problemsko-istraživačkih i projektnih zadataka.

Učenici sedmih razreda upoznali su pravila citiranja i naučili što su autorska prava i kako ih se treba pridržavati pri izradi referata, seminara i zadaća istraživačkog tipa.

Učenici osmih razreda upoznali su on-line kataloge, a u knjižnici istraživali on-line katalog naše knjižnice. Važno je da nauče razumijeti sustav pojedinih vrsta knjižnica u Hrvatskoj.

Ostale obavijesti

01. srpnja 2022.

Uspjeh učenika na kraju nastavne godine

Na kraju nastavne godine uspjeh učenika naše škole je slijedeći: Ukupan broj učenika na kraju nastavne godine: 656 Redovni program: […]

01. srpnja 2022.

Maturalno putovanje 8. a razreda

Od 15. 6. do 19. 6. 2022. učenici 8. A razreda u pratnji svojeg razrednika Milana Kosa i učitelja Zorana […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content